ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ΠΟΒΑΣ: Επίσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας για την ειδικότητα «Τεχνίτης Δομικών Έργων Αλουμινίου και Σιδήρου»

Επίσκεψη της ΠΟΒΑΣ στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού σχετικά με την πρόταση ίδρυσης της ειδικότητας «Τεχνίτης Δομικών Έργων Αλουμινίου και Σιδήρου» σε Δημόσιες Επαγγελματικές Σχολές Κατάρτισης.

Επίσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού πραγματοποίησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία. Συγκεκριμένα, αντιπροσωπεία της ΠΟΒΑΣ συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης, Γεώργιο Βούτσινο. Σκοπό της επίσκεψης αποτέλεσε η διερεύνηση της δυνατότητας ίδρυσης της ειδικότητας «Τεχνίτης Δομικών Έργων Αλουμινίου και Σιδήρου» σε Δημόσιες Δημόσιες Επαγγελματικές Σχολές Κατάρτισης (ΕΣΚ).

Την Πανελλήνια Ομοσπονδία εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος, Θεόφιλος Παγιάτης, ο Γενικός Γραμματέας, Χρήστος Παπαευθυμίου, καθώς και οι Επιστημονικοί Σύμβουλοι της ΠΟΒΑΣ, Δρ. Στέλιος Λαμπρακόπουλος και Δρ. Ρουσέτος Λειβαδάρος.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος, επίσης, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Εφαρμογής Επαγγελματικής Κατάρτισης του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., Δημήτριος Σουλιώτης, ο Διευθυντής της ΕΣΚ Περάματος, Γεώργιος Αντύπας και ο συνεργάτης του Γενικού Γραμματέα, Διαμαντής Κυρίμης.

Η ΠΟΒΑΣ κατέθεσε τα αιτήματα και τις προτάσεις της μέσα σε ένα θετικό κλίμα συζήτησης και συνεργασίας. Έγιναν αναφορές και δόθηκαν πληροφορίες στον Γενικό Γραμματέα και στα στελέχη του Υπουργείου για την προτεραιότητα που πρέπει να δοθεί στην κάλυψη των αναγκών σε ανθρώπινο δυναμικό στον κλάδο ιδιαίτερα μετά την οικονομική ύφεση, καθώς και προτάσεις για την αντιμετώπιση της έλλειψης ελκυστικότητας του τομέα.

Συμφωνήθηκε να εφαρμοστεί μεταξύ του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. και της ΠΟΒΑΣ ένα στενό πλαίσιο συνεργασίας, προκειμένου να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατόν οι διαδικασίες για την ίδρυση της εν λόγω ειδικότητας σε δημόσιες ΕΣΚ. Το επόμενο χρονικό διάστημα η Ομοσπονδία θα ενημερώσει τον κλάδο, ώστε να υπάρξει καθολική συναίνεση και συνεργασία στην κατεύθυνση της ταχύτερης πραγματοποίησης του εν λόγω εγχειρήματος.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.