ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΒΑΣ στον ΣΚΑΙ για την αδήλωτη εργασία

Ο πρόεδρος της ΠΟΒΑΣ Θεόφιλος Παγιάτης μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, και συγκεκριμένα στις βραδινές ειδήσεις του Σαββάτου 21/01/2017,  για την παράνομη επαγγελματική δραστηριότητα στον κλάδο των δομικών κατασκευών αλουμινίου και σιδήρου, που παρουσιάζει αυξητικές τάσεις το τελευταίο τρίμηνο. Πιο αναλυτικά, ανέφερε τα εξής:

«Μείζον πρόβλημα η μεγάλη έξαρση της αδήλωτης επαγγελματικής δραστηριότητας στον κλάδο των δομικών κατασκευών αλουμινίου και σιδήρου αλλά και η αδήλωτη εργασία, τα οποία έχουν αυξηθεί το τελευταίο τρίμηνο και πιέζουν ακόμα περισσότερο τις νόμιμα λειτουργούσες μικρές η μεσαίες  επιχειρήσεις. 

Τα φαινόμενα αυτά παράγουν ακόμη περισσότερο αθέμιτο ανταγωνισμό, δημιουργώντας στις επιχειρήσεις, οι οποίες καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες για να συνεχίσουν να λειτουργούν και να ανταποκρίνονται στις καθημερινές υποχρεώσεις τους, σημαντικά προβλήματα.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΒΑΣ ερευνά το θέμα με κοινωνική ευαισθησία, ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα και εντός των νομικών πλαισίων.

Στην κατεύθυνση αυτή, έχουμε διατυπώσει την πρόταση μας να επιδοτούνται οι προσλήψεις ανέργων βιοτεχνών του κλάδου μας, οι οποίοι έκλεισαν την επιχείρησή τους, από νόμιμα λειτουργούσες επιχειρήσεις του κλάδου. Με τον τρόπο αυτό, θα δοθεί η ευκαιρία στον άνεργο συνάδελφο για μια νόμιμη απασχόληση και θα περιοριστεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός για τις βιοτεχνίες που λειτουργούν. Συγχρόνως, θα  αυξηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές και τα φορολογικά έσοδα από την αύξηση της νόμιμης απασχόλησης και της νόμιμης διακίνησης προϊόντων».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.