ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

AkzoNobel: Αρωγός στην προσπάθεια της Latra για τη διάσωση ανθρώπων στη Μεσόγειο

Ένα υψηλής τεχνολογίας drone ήταν η χορηγία της AkzoNobel Coatings SA στη ΜΚΟ Latra για το ανθρωπιστικό έργο που προσφέρει στο νησί της Λέσβου. Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που εφάρμοσε η AkzoNobel κατά το περασμένο καλοκαίρι, όταν η Ελλάδα δέχθηκε ένα τεράστιο προσφυγικό-μεταναστευτικό κύμα, με αποτέλεσμα η ανάγκη για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας να εκτιναχθεί στα ύψη.

Η Latra ειδικεύεται τόσο σε αρχιτεκτονικά projects όσο και σε projects ανθρωπιστικού περιεχομένου. Με έδρα μέσα στον προσφυγικό καταυλισμό Καρά Τεπέ της Λέσβου, προσφέρει τη βοήθεια της σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Το ξεχωριστό χαρακτηριστικό της είναι ότι κάνει χρήση της τεχνολογίας προκειμένου να βελτιστοποιήσει τα είδη και τις υπηρεσίες που προσφέρονται στους πρόσφυγες.

Το drone χορηγίας της AkzoNobel, συγκεκριμένα, χρησιμοποιήθηκε όχι μόνο για να συνδράμει στις ανάγκες των θαλασσίων ομάδων αναζήτησης, αλλά και για να λειτουργήσει ως μια αποτελεσματική μέθοδος επόπτευσης του καταυλισμού για λόγους ασφαλείας. Η βασική ιδέα πίσω από τη χρήση του ήταν να παρέχει γρήγορη, real-time πληροφορία παρακάμπτοντας τα φυσικά γεωγραφικά εμπόδια.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button