ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Ειδικότητα κατασκευαστή αλουμινίου – σιδήρου στο πρόγραμμα σπουδών της Σιβιτανιδείου Σχολής

Συνάντηση πραγματοποίησε την Τρίτη 28 Μαρτίου ο πρόεδρος της ΠΟΒΑΣ Θεόφιλος Παγιάτης με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Γεώργιο Καββαθά, το διευθυντή της Σιβιτανιδείου Σχολής Ιωάννη Μπαφούνη, τον τεχνικό διευθυντή του ιδρύματος Ιωάννη Λεούση, τον εκτελεστικό διευθυντή του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ Πάρη Λιντζέρη και τα επιστημονικά στελέχη του ινστιτούτου Νατάσα Αυλωνίτου και Γεράσιμο Κάρουλα.

Θέμα της συνάντησης ήταν η δημιουργία ειδικότητας «Τεχνίτου Δομικών Κατασκευών Αλουμινίου και Σιδήρου» στη Σιβιτανίδειο Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων και η άμεση υλοποίηση ειδικά διαμορφωμένων σεμιναρίων σε τελειοφοίτους της μηχανολογίας κατά το τρέχον σχολικό έτος.

Η ΠΟΒΑΣ, ως θεσμικός εκπρόσωπος του κλάδου των κατασκευαστών, και με την καθοριστική βοήθεια του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, έχει ξεκινήσει μια σειρά συναντήσεων από τις αρχές του τρέχοντος έτους για την ένταξη της ειδικότητας του αλουμινοσιδηροκατασκευαστή στη δημόσια επαγγελματική εκπαίδευση.

Ο πρόεδρος της ΠΟΒΑΣ μίλησε για την αναγκαιότητα της υλοποίησης ανάλογων προγραμμάτων εκπαίδευσης στις δημόσιες σχολές και τη σύνδεση της δημόσιας εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, παραθέτοντας στοιχεία από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν για λογαριασμό της ΠΟΒΑΣ.

Το προσεχές διάστημα έχει προγραμματιστεί σειρά ενεργειών με σκοπό την ενίσχυση του εγχειρήματος και τη δημιουργία συνθηκών εμπιστοσύνης ανάμεσα στους εμπλεκομένους δημοσίους φορείς και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button