ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ALUMIL: Στο 90% επί του συνολικού όγκου πωλήσεων οι εξαγωγές το 2016

Συνεχίζοντας με τον ίδιο εντατικό ρυθμό, όπως το 2015, τη διεθνή της επέκταση, η ALUMIL πέτυχε και για το 2016 ένα υψηλότατο ποσοστό απορρόφησης των προϊόντων της από τις αγορές του εξωτερικού, το οποίο ανήλθε ποσοστιαίως στο 90% του τζίρου της, με τη μεγαλύτερη βελτίωση να προέρχεται από τις αγορές της δυτικής Ευρώπης, όπου ο συνολικός όγκος των πωλήσεων αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου σημείωσε αύξηση της τάξης του 22%.

Ο πρόεδρος της ALUMIL Γιώργος Μυλωνάς

Παράλληλα, ο κύκλος εργασιών τόσο σε επίπεδο ομίλου όσο και μητρικής εταιρείας κινήθηκε ανοδικά, γεγονός που οφείλεται κατά κύριο λόγω στην αύξηση των ποσοτήτων πώλησης αρχιτεκτονικού προφίλ αλουμινίου συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Πιο συγκεκριμένα, ο όμιλος ALUMIL παρουσίασε κατά το περασμένο έτος κύκλο εργασιών ύψους 202 εκατ. ευρώ έναντι 191 εκατ. ευρώ το 2015, ενώ σημαντική πρόοδος επιτεύχθηκε τόσο στα λειτουργικά (EBITDA) όσο και τα καθαρά κέρδη. Το EBITDA (κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων) ανήλθε το 2016 στα 15 εκατ. ευρώ, από 8,5 εκατ. ευρώ το 2015, και τα καθαρά κέρδη στα 100 χιλ. ευρώ, σε σχέση με τα 7,5 εκατ. ευρώ ζημίες που καταγράφηκαν στον ισολογισμό της χρήσης του 2015.

Να σημειωθεί πως τα καθαρά κέρδη του ομίλου για το 2016 θα είχαν διαμορφωθεί στα 4,5 εκατ. ευρώ, εάν δεν είχαν υπάρξει αυξημένες προβλέψεις για επισφάλειες.

Τέλος, διατηρώντας σταθερά και με συνέπεια τη στρατηγική εξωστρέφειας στον πυρήνα της εταιρικής της φιλοσοφίας, η ALUMIL ενισχύει την εμπορική της παρουσία σε Μέση Ανατολή, Αφρική, Ασία, Αμερική και Αυστραλία, με σκοπό την ενίσχυση των μεριδίων αγοράς.

Με την αναδιάρθρωση του ομίλου, τον εξορθολογισμό του τρόπου λειτουργίας του και την παραγωγή νέων προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας, η διοίκηση του ομίλου έχει καταφέρει, όπως αποδεικνύουν και τα οικονομικά της αποτελέσματα, τη βελτίωση του κύκλου εργασιών, τη σημαντική αύξηση του EBITDA, καθώς και την επίτευξη κερδών στα αποτελέσματα σε επίπεδο ομίλου.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.