ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Συμμετοχή της ΠΟΒΑΣ σε θεματικό εργαστήριο του ΟΑΕΔ και του ΙΝΕ ΓΣΕΕ

Ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας Θεόφιλος Παγιάτης, μετά από πρόσκληση, εκπροσώπησε τον κλάδο σε θεματικό εργαστήριο που διοργάνωσε ο ΟΑΕΔ και το ΙΝΕ ΓΣΕΕ και το οποίο πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19 Ιουνίου στο ΚΑΝΕΠ/ΓΣΕΕ, με αντικείμενο τη διάχυση των αποτελεσμάτων του έργου «Ανάπτυξη Καινοτόμου Δικτύου Επαγγελματικών Σχολών Μαθητείας και Μικρών-Μεσαίων Επιχειρήσεων στον Κλάδο των Μεταλλικών Κατασκευών».

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «ERASMUS+ ΚΑ2» από ένα διακρατικό σχήμα, με επικεφαλής τον ΟΑΕΔ και σε συνεργασία με τους εξής εταίρους: το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, το ΙΝΕ ΓΣΕΕ, το Φορέα για τη Νεολαία, την Εκπαίδευση και την Κοινωνική Εργασία CJD Maximiliansau (Γερμανία), τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Επαγγελματικής Κατάρτισης EVTA (Βέλγιο) και το Ινστιτούτο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης BFI-OOE (Αυστρία).

Στο workshop συμμετείχαν εκπρόσωποι των εταίρων του έργου από Αυστρία, Γερμανία και Βρυξέλλες, εκπρόσωποι εργαζομένων και εργοδοτών που απασχολούνται στον κλάδο των κατασκευαστών αλουμινίου-σιδήρου, εκπαιδευτικοί που διδάσκουν σε δημόσια ΙΕΚ και σε σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ καθώς και εκπρόσωποι του ΟΑΕΔ.

Αναλύθηκαν και περιγράφηκαν τα κύρια παραδοτέα του έργου, τα οποία, ενδεικτικά, αφορούν την ανάπτυξη ενός σύγχρονου προγράμματος σπουδών, προσαρμοσμένο στις ανάγκες του κλάδου, τη δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας για τους μαθητές, οι οποίοι θα παρακολουθήσουν σχετικές ειδικότητες, την εκπόνηση πανευρωπαϊκής έρευνας για τις ανάγκες του κλάδου αλλά και μια περιγραφή προϋποθέσεων, ώστε οι επιχειρήσεις να μπορούν να μετατραπούν σε ποιοτικούς χώρους μάθησης μέσα στο χώρο εργασίας. Στο πλαίσιο του workshop, διερευνήθηκαν οι προοπτικές περαιτέρω αξιοποίησης των αποτελεσμάτων από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Το έργο θα ολοκληρωθεί στα τέλη Αυγούστου και πρόκειται να πραγματοποιηθεί ημερίδα παρουσίασης των αποτελεσμάτων στα μέσα Ιουλίου στην Αθήνα καθώς και απολογιστικό συνέδριο στα τέλη του ίδιου μήνα στις Βρυξέλλες.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.