ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Στη πρώτη γραμμή της ανάπτυξης η ELVIAL σύμφωνα με την Grant Thornton

Μια σπουδαία διάκριση προέκυψε πρόσφατα για την ELVIAL, αφού συμπεριλήφθηκε στη λίστα αξιολόγησης της μελέτης της διεθνούς κύρους ελεγκτικής εταιρείας Grant Thornton –που διεξήγε σε συνεργασία με την τράπεζα Eurobank– με τις πιο υγιείς, ανταγωνιστικές και δυναμικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Ακόμα μεγαλύτερη τιμή για την ELVIAL αποτελεί το γεγονός πως είναι η μόνη ελληνική επιχείρηση του κλάδου που αναφέρεται στην εν λόγω λίστα.

Οι επιχειρήσεις που ξεχώρισαν δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, αλλά εξάγουν παγκόσμια, πολιτική που εκφράζει πλήρως την ELVIAL.

Τα κριτήρια της αξιολόγησης ήταν εκείνα που συνθέτουν την υψηλή ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, μια ανταγωνιστικότητα, όμως, που οφείλει να αντανακλάται και στους ισολογισμούς τους.

Οι επιχειρήσεις αυτές εμφανίζουν ορισμένα κοινά χαρακτηριστικά και η οικονομική τους υγεία είναι αδιαμφισβήτητη σε κρίσιμους και καθοριστικούς τομείς, όπως η διατήρηση και η αύξηση του τζίρου, η λειτουργική κερδοφορία, οι υψηλές ταμειακές ροές, τα καθαρά κέρδη μετά φόρων και τα υψηλά ταμειακά αποθέματα, ενώ σε αρκετές εξ αυτών ο δανεισμός είναι από μηδενικός έως ελάχιστος σε σύγκριση με το μέγεθος του ισολογισμού.

Επιπρόσθετα, ένα άλλο παράδοξο που αναδεικνύεται από τη μελέτη της Grant Thornton είναι πως πολλές επιχειρήσεις που καταφέρνουν να εξάγουν στο εξωτερικό, δέχονται στην Ελλάδα σκληρό ανταγωνισμό από πολυεθνικές και εισαγόμενα προϊόντα. Εν τέλει, όμως, αντέχουν και κάτω από αυτές τις πιέσεις χάρη στα νοικοκυρεμένα οικονομικά τους.

Οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις βρίσκονται, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, πρώτες στις επιλογές για χρηματοδοτήσεις και επενδυτικά προγράμματα. Είναι οι πελάτες που επιδιώκει να προσελκύσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα, σε μια προσπάθεια να αντικατασταθούν τα προβληματικά δάνεια που έχουν δοθεί κατά το παρελθόν με υγιή, τα οποία θα προσθέσουν επενδύσεις και θέσεις εργασίας και θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη την ελληνική οικονομία.

Η ELVIAL, με την ίδια στρατηγική και φιλοσοφία, επιδιώκει την ανάπτυξη της στην Ελλάδα και το εξωτερικό, παραμένοντας αταλάντευτη στις αξίες της, που την προάγουν στη συνείδηση των αγορών, της κοινωνίας και των συνεργατών της, και δεσμεύεται ότι «θα συνεχίσει να παράγει στην Ελλάδα και να εξάγει σε όλο τον κόσμο».

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.