ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Κατώτερος των περιστάσεων ο νέος ΚΕΝΑΚ σύμφωνα με φορείς της αγοράς!

Κατώτερο των περιστάσεων θεωρούν φορείς της αγοράς το νέο Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων, ο οποίος αποτελούσε και βασική προϋπόθεση για να «ξεκολλήσει» το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» το οποίο αναμένεται να προκηρυχτεί μετά το φθινόπωρο, ενώ θα απαιτηθούν επιπλέον κάποιοι μήνες για να ενεργοποιηθεί η αγορά.

Όπως δηλώνει στο b2green.gr ο κ. Βούλγαρης, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Διογκωμένης Πολυστερίνης «Δυστυχώς ο νέος ΚΕΝΑΚ της χώρας είναι κατώτερος των περιστάσεων και σε μεγάλη απόσταση από τις απαιτήσεις εξοικονόμησης ενέργειας που έχει θέσει η Ε.Ε. Επιπλέον θα πρέπει να αναθεωρηθεί τους επόμενους μήνες ώστε να συμπεριλάβει τα ΝΖΕΒ κτίρια (κτίρια σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης Ενέργειας) που είναι ανελαστική υποχρέωση για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα τα κτίρια που θα αναβαθμιστούν με το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» να μην έχουν την δυνατότητα να καλύψουν τις απαιτήσεις που θα ισχύσουν από 01/01/2019. Ο ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π. βέβαια διαθέτει όλη την απαιτούμενη πληροφόρηση για όσους επιθυμούν να αναβαθμίσουν το κτίριο τους σύμφωνα με τις νέες απαιτήσεις. Μείνετε μαζί μας για να έχετε όλη την πληροφόρηση που χρειάζεστε και θα είναι χαρά μας να σας ενημερώνουμε υπεύθυνα και έντιμα κόντρα στα σημεία των καιρών».

Σημειώνεται ότι οι αλλαγές που περιλαμβάνει ο αναθεωρημένος ΚΕΝΑΚ είναι μικρής κλίμακας και φορείς της αγοράς θεωρούν ότι δεν ανταποκρίνεται στις ευρωπαϊκές απαιτήσεις, επισημαίνοντας ότι το νέο «Εξοικονομώ» του οποίου προϋπόθεση ήταν και η αναθεώρηση του κανονισμού θα μπει σε νέες περιπέτειες. Συγκεκριμένα, για τα υφιστάμενα κτίρια ισχύει ό,τι ίσχυε και πριν ενώ για τα νέα κτίρια υπάρχουν κάποιες διαφορές οι οποίες αφορούν σε βελτιώσεις στη μόνωση. Οι παρεμβάσεις όπως σημειώνουν, αφορούν σε εξοικονόμηση που φθάνει το 5% ενώ σε άλλα κράτη φθάνει και το 30%-40% .

Σχετικά Άρθρα

Back to top button