ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ΠΟΒΑΣ: Πιστοποίηση 46 κατασκευαστών σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΒΑΣ, εντός του Ιουλίου ολοκληρώθηκε επιτυχώς η υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος UPSWING BUILD UP SKILLS με την διεξαγωγή των εξετάσεων πιστοποίησης προσόντων από τον ανεξάρτητο φορέα TUV HELLAS. Πιο συγκεκριμένα, διεξήχθησαν εξετάσεις στις οποίες έλαβαν μέρος οι κατασκευαστές που είχαν συμμετάσχει στα πιλοτικά προγράμματα εκπαίδευσης στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο Κρήτης.

Τις εξετάσεις ολοκλήρωσαν επιτυχώς 46 άνθρωποι του κλάδου, καλύπτοντας επιτυχώς τον στόχο του προγράμματος που ήταν η κατάρτιση και πιστοποίηση 45 ατόμων σε θέματα ενεργειακής απόδοσης κατασκευών αλουμινίου.

Η πιστοποίηση των επαγγελματικών γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας είναι η πρώτη που διεξάγεται στην Ελλάδα για εργαζόμενους στον κτιριακό τομέα. Θα πρέπει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές Πολιτικές, έως το 2020 όλοι οι τεχνίτες που ασχολούνται με θέματα εξοικονόμησης ενέργειας θα πρέπει να έχουν λάβει την κατάλληλη εκπαίδευση και πιστοποίηση.

Επόμενος στόχος της ΠΟΒΑΣ είναι η επέκταση του προγράμματος έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερους συναδέλφους να καταρτιστούν και να πιστοποιήσουν τα προσόντα τους, αποκτώντας έτσι την απαιτούμενη επάρκεια για την εκτέλεση έργων εξοικονόμησης ενέργειας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button