ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ΑLKΑΤ – ΔΑΜΑΝΑΚΗΣ: Πιστοποίηση της εταιρείας κατά ISO 9001:2015

Στο πλαίσιο της εντεινόμενης εξωστρέφειας της επιχείρησης και της ανάγκης ικανοποίησης των διαφορετικών αναγκών και απαιτήσεων των νέων αγορών, η ALKAT προχώρησε στην αναμόρφωση και αναβάθμιση του Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας, σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001:2015.

H εταιρεία επιθεωρήθηκε επιτυχώς από τον Διεθνή Φορέα Swiss Approval Technische Bewertung, ο οποίος και της απένειμε το πιστοποιητικό ISO 9001:2015. Αξίζει να επισημανθεί, ότι η ΑLKΑΤ – ΔΑΜΑΝΑΚΗΣ είναι η πρώτη επιχείρηση στον κλάδο αλουμινίου (βιομηχανία, κατασκευή, εμπόριο) που λαμβάνει την πιστοποίηση αυτή.

Οι αλλαγές που φέρνει το νέο πρότυπο ISO 9001:2015

• Εστίαση στη Διαχείριση κινδύνων και απειλών
• Έμφαση στη Διαχείριση αλλαγών
• Ανάλυση και αξιολόγηση του Επιχειρησιακού περιβάλλοντος
• Ανάδειξη της κρισιμότητας της διαχείρισης της τεχνογνωσίας της επιχείρησης
• Έμφαση στην παρακολούθηση υλοποίησης των τιθέμενων Στόχων Ποιότητας
• Ιδιαίτερη Έμφαση στην Επικοινωνία της επιχείρησης με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη

Όλα τα συστήματα διαχείρισης,  όπως το ISO 9001 για την ποιότητα, το ISO 14001 για την περιβαλλοντική διαχείριση, το BS OHSAS 18001 για την υγεία και ασφάλεια στην εργασία και το ISO 27001 για την ασφάλεια των πληροφοριών, βασίζονται σε ορισμένα βασικά κοινά στοιχεία αλλά δεν είχαν μέχρι τώρα κοινή δομή.

Η νέα έκδοση του προτύπου ISO 9001:2015 ακολουθεί τη «Νέα Δομή Προτύπων» (High Level Structure) που αποτελεί τη βάση για την ενοποίηση των συστημάτων διαχείρισης. Στόχος με τη «Νέα Δομή Προτύπων» είναι η εναρμόνιση τόσο της ίδιας της δομής όσο και της γραπτής διατύπωσης και παρουσίασης όλων των σχετικών προτύπων.

Όλες οι επιχειρήσεις που έχουν ISO 9001:2008 πρέπει να κάνουν τη μετάβαση στο νέο πρότυπο  ISO 9001:2015, με καταληκτική ημερομηνία την 15η Σεπτεμβρίου 2018.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.