ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Αυξάνονται τα ασφάλιστρα (premium) για τη μπιγιέτα αλουμινίου στην Ευρώπη

Τα ασφάλιστρα (premium) για τη μπιγιέτα αλουμίνιου κινούνται ανοδικά στην ευρωπαϊκή αγορά εξαιτίας της τρέχουσας ισοτιμίας ευρώ / δολαρίου και της ισχυρής ζήτησης, αγγίζοντας σε ορισμένες περιπτώσεις και τα $400/mt.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι διαπραγματεύσεις όσον αφορά στις συμφωνίες παράδοσης έχουν ξεκινήσει νωρίτερα από το συνηθισμένο και ότι ήδη υπάρχουν εργοστάσια διέλασης που θέλουν να εξασφαλίσουν πρώτη ύλη για το τελευταίο τρίμηνο του έτους αλλά και για το πρώτο και δεύτερο τρίμηνο του 2018.

Στη Γηραιά Ήπειρο, η ζήτηση μπιγιέτας είναι αρκετά υψηλή τη φετινή χρονιά, ειδικά από την κεντρική Ευρώπη, ωστόσο οι αναφορές από την αγορά της νότιας Ευρώπης παρουσιάζουν μία άλλη εικόνα λιγότερο ζωηρή.

Τα ασφάλιστρα πάντως φαίνεται να κυμαίνονται μεταξύ $325/mt και $400/mt ανάλογα την περιοχή, επίπεδα που αναμένεται να  παραμείνουν και για το τελευταίο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τις δηλώσεις των ανθρώπων της αγοράς.

Η ζήτηση της μπιγιέτας αλουμινίου εκτιμάται ότι θα συνεχίσει να είναι ισχυρή μέχρι το τέλος του 2017.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.