Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας e-newsletter και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Email address
Name
Το email σας δεν θα κοινοποιηθεί σε τρίτους
Home » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΟΡΑ » «Minima | Maxima»: Λεπτότερο και από ένα γιγάντιο αυγό!

«Minima | Maxima»: Λεπτότερο και από ένα γιγάντιο αυγό!

Ανεπτυγμένο για την έκθεση αρχιτεκτονικής και μηχανικής World Expo 2017, το «Minima | Maxima», μία ιδιαίτερη κατασκευή από αλουμίνιο, εξαλείφει την ανάγκη για χρήση υποστηρικτικών στοιχείων (όπως π.χ. κολονών) και αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του ελαφρού μετάλλου.

Σχεδιασμένο από το στούντιο MARC FORNES / THEVERYMANY που είναι ευρέως γνωστό για την ανάπτυξη αυτουποστηριζόμενων κατασκευών απειροελάχιστου πάχους, το «Minima | Maxima» ακολουθεί  την ίδια λογική.

Η επιφάνεια της πρωτοποριακής κατασκευής είναι εξαιρετικά λεπτή, μόλις 6 χιλ. αλουμινίου! Παρά ταύτα καταφέρνει να εκτίνεται σε ύψος σχεδόν ενός τετραώροφου κτιρίου (ξεπερνά τα 13 μ.).

Η επιφάνεια του αλουμινένιου «Minima | Maxima» έχει πάχος μόλις 6 χιλ.!

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με την ομάδα ανάπτυξης, αν μεγεθύναμε ένα αυγό ώστε να φτάσει στο ίδιο ύψος με το «Minima | Maxima» τότε το εξωτερικό κέλυφος του υπερμεγεθυμένου αυγού θα ήταν πολύ παχύτερο!

Η εξαιρετικά λεπτή κατασκευή αυτουποστηρίζεται από τον συνδυασμό τριών στρωμάτων επίπεδων φύλλων αλουμινίου. Τα τρία στρώματα ενισχύουν το ένα το άλλο μέσα από τις καμπυλώσεις της κατασκευής και καθώς το «Minima | Maxima» εκτίνεται σε ύψος. Η όλη ιδέα παραπέμπει στην τεχνολογία ινών (π.χ. ανθρακονήματα).

Το «Minima | Maxima» που τις βραδινές ώρες γεμίζει με φως, εντυπωσίασε τόσο πολύ τους επισκέπτες της World Expo 2017 που αποφασίστηκε να μείνει στο χώρο για πάντα.

x

Check Also

Μπλόκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις φθηνές εισαγωγές αλουμινίου από τρίτες χώρες

Μετρά κατά των επιδοτούμενων εισαγωγών παίρνει το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, με στόχο να διασφαλίσει την ανταγωνιστικότητα ...