ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΟΡΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Elval Colour: Τα etalbond® FR & etalbond® A2 βραβεύτηκαν για τη φιλικότητά τους στο περιβάλλον από το SGBC

Η Elval Colour βραβεύτηκε για τα Πράσινα Πιστοποιητικά των προϊόντων etalbond® FR και etalbond® A2 από τον κορυφαίο οργανισμό Singapore Green Building Council (SGBC), σε μία τελετή που παρευρέθηκε ο κ. Lawrence Wong, υπουργός Εθνικής Ανάπτυξης και υφυπουργός Οικονομικών της Σιγκαπούρης.

O SGBC ξεκίνησε τη δραστηριότητα του επίσημα στις 28 Οκτωβρίου 2009 ως ο μόνος μη κερδοσκοπικός οργανισμός, με συντονισμένη συνεργασία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, για την επίτευξη ενός παγκόσμιου και βιώσιμου οικολογικού περιβάλλοντος.

Οι τομείς που εστιάζει ο SGBC, περιλαμβάνουν εκτός των άλλων την παροχή ειδικού φορέα πιστοποίησης για προϊόντα και υπηρεσίες που σχετίζονται με το πράσινο κτίριο, τη δημιουργία μιας διεθνούς συνεργασίας και επέκτασης της δραστηριότητας αυτής σε παγκόσμιο επίπεδο και την ενίσχυση της γνώσης και της έρευνας για τη βιώσιμη ανάπτυξη και κατασκευή κτιρίων.

Ο SGBC αξιολόγησε τόσο την παραγωγική διαδικασία του etalbond® όσο και το τελικό προϊόν. Έλαβε υπόψη παραμέτρους όπως τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο στην παραγωγή, την πολιτική της εταιρείας στην κατανάλωση ενέργειας και τη διαχείριση των αποβλήτων του εργοστασίου. Επιπρόσθετα λήφθησαν υπόψη τόσο η αποφυγή επικίνδυνων ουσιών στη μεταποίηση και όσο και η ανακυκλωσιμότητα των προϊόντων.

Το etalbond® είναι ένα πλήρως ανακυκλώσιμο προϊόν, με χαμηλά απόβλητα στην παραγωγή και στην τοποθέτησή του. Η επίστρωση πηνίου είναι η καλύτερη διαθέσιμη τεχνολογία για την εφαρμογή χρώματος σε μέταλλο και η φιλικότερη προς το περιβάλλον, καθώς ελαχιστοποιεί τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των εκπομπών (VOC), τη χρήση χημικών ουσιών, νερού, ενέργειας και διάθεσης απορριμμάτων.

Η συνεχής διαδικασία επίστρωσης πηνίου και η αποτελεσματικότητα της επίστρωσης με κυλίνδρους, έχει ως αποτέλεσμα να μειώνονται τα απόβλητα και η σπατάλη του χρώματος να εξαλείφεται, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των πιθανών αποβλήτων επαναχρησιμοποιείται στη σύνθεση χρωμάτων.

Η εταιρεία Elval Colour εστιάζει στην καινοτομία και στην παροχή βιώσιμων υλικών για τα πράσινα οικοδομικά υλικά. Τα βαφικά συστήματα για τα προϊόντα etalbond® και orofe® της εταιρείας είναι η τέλεια λύση για ένα πράσινο κτίριο.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.