ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΟΡΑ

Αύξηση της παγκόσμιας παραγωγής αλουμινίου κατά 5,8% στο 8μηνο του έτους

 

Η παγκόσμια παραγωγή αλουμινίου το 8μηνο του 2017 αυξήθηκε κατά 5,8%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, στους 40 εκατ. τόνους, σύμφωνα με το Υπουργείο Βιομηχανίας, Καινοτομίας και Επιστημών της Αυστραλίας.

Η αύξηση οφείλεται κατά κύριο λόγο στην Κίνα (7,7% αύξηση), σε άλλες ασιατικές χώρες (14% αύξηση) και τη Νότια Αμερική (3% αύξηση).

Οι κινέζοι παραγωγοί προσπάθησαν να αντισταθμίσουν τις επερχόμενες περικοπές που έχει επιβάλει το Πεκίνο για τον φετινό χειμώνα, ανεβάζοντας στροφές το πρώτο μισό του 2017. Αποτέλεσμα ήταν το πρώτο μισό του τρέχοντος έτους, η παραγωγή αλουμινίου στην Κίνα να σημειώσει αύξηση 11%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, στους 17 εκατ. τόνους.

Ωστόσο, η παγκόσμια παραγωγή αλουμινίου για όλο το 2017 εκτιμάται ότι θα εμφανίσει μείωση 0,3%, στους 58 εκατ. τόνους εξαιτίας των περικοπών που έχει επιβάλει η κινεζική κυβέρνηση για περιβαλλοντικούς λόγους, οι οποίες θα οδηγήσουν σε πτώση της εγχώριας παραγωγής κατά 4,3% στους 30 εκατ. τόνους.

Βέβαια, οι μειώσεις σε επίπεδο παραγωγής που θα λάβουν χώρα στην Κίνα, ενδέχεται να ισοσταθμιστούν εν μέρει από την άνοδο της παραγωγής σε άλλες ασιατικές χώρες και τη Μέση Ανατολή.

Το Υπουργείο Βιομηχανίας, Καινοτομίας και Επιστημών της Αυστραλίας είναι περισσότερο συντηρητικό στις προβλέψεις του όσον αφορά στην παραγωγή της Κίνας για το 2017, σε αντίθεση με την εγχώρια Antaike (κρατική εταιρεία που παρέχει τα επίσημα στατιστικά στοιχεία) που βλέπει αύξηση της τοπικής παραγωγής αλουμινίου κατά 10,3%, από τους 32,65 εκατ. τόνους του 2016, στους 36 εκατ. τόνους το 2017.

Η Antaike εκτιμά ότι η παραγωγή αλουμινίου στην Κίνα θα φτάσει τους 38 εκατ. τόνους το 2018, καταγράφοντας αύξηση 5,6%.

Περαιτέρω αύξηση της παγκόσμιας παραγωγής το 2018 και 2019

Η παγκόσμια παραγωγή αλουμινίου προβλέπεται να συνεχίζει σε ανοδικούς ρυθμούς το 2018 και το 2019, με αιχμή του δόρατος την αυξημένη δυναμικότητα σε Κίνα, Μέση Ανατολή και ΗΠΑ, τονίζει το Υπουργείο Βιομηχανίας, Καινοτομίας και Επιστημών της Αυστραλίας.

Η αναμενόμενη αύξησης της τιμής του αλουμινίου θα ενθαρρύνει την επαναλειτουργία ανενεργών μονάδων παραγωγής πρωτόχυτου σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ στην Κίνα μετά την πάροδο του χειμώνα υπάρχει η πιθανότητα να επιτραπεί σε μονάδες που έκλεισαν να επαναλειτουργήσουν.

Το Υπουργείο αναμένει η τιμή πρωτόχυτου αλουμινίου κατά μέσο όρο στο LME να αγγίξει τα $1.995/mt το 2018 και τα $1.957/mt το 2019.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.