ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ΕΝΚΑΣ: Ανοιχτή συζήτηση για τον αθέμιτο ανταγωνισμό

Η Ένωση Καταστηματαρχών Αλουμινίου και Σιδήρου Νίκαιας – Κορυδαλλού & πέριξ (ΕΝΚΑΣ) πραγματοποίησε ανοικτή συζήτηση στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, με θέμα τον αθέμιτο ανταγωνισμό στον κλάδο των δομικών κατασκευών αλουμινίου και σιδήρου.

Εισηγητές της συνάντησης ήταν οι επιστημονικοί συνεργάτες του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ κ.κ. Γ. Θανόπουλος και Δ. Μπίμπας, καθώς και ο επιστημονικός σύμβουλος του ΒΕΠ κ. Γ. Χαλόφτης, οι οποίοι έδωσαν σημαντικά στοιχεία για τις αιτίες και τις συνέπειες των διαφόρων μορφών αθέμιτου ανταγωνισμού

Συμμετείχαν κατασκευαστές, στελέχη  εμπορικών επιχειρήσεων και εκπρόσωποι της βιομηχανίας. Παρόντες από πλευράς φορέων ήταν ο Πρόεδρος του ΒΕΠ κ. Ανδ.  Μιχάλαρος και ο Πρόεδρος των Εμπόρων Νομού Αττικής κ. Μιχ. Ιωαννίδης.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις διαφορετικές απόψεις τους σε ένα περιβάλλον αλληλοσεβασμού, όπου η σύνθεση νέων προτάσεων και λύσεων ήταν προτεραιότητα.

Ο Πρόεδρος της ΕΝΚΑΣ, κ. Θ. Παγιάτης τόνισε ότι ο αθέμιτος ανταγωνισμός μπορεί να προσεγγιστεί με πολλούς τρόπους, αλλά ο πιο σημαντικός είναι να τον δούμε σαν ένα τοξικό φαινόμενο, σαν μια σημαντική απειλή διάβρωσης με πρόδηλες οικονομικές διαστάσεις. Ένα σύνολο τοξικών συμπεριφορών που παράγει θύματα και συνεπάγεται ένα βαρύ οικονομικό και κοινωνικό κόστος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης δόθηκαν πιστοποιητικά γνώσης και δεξιοτήτων σε καταρτισμένους κατασκευαστές αλουμινίου και σιδήρου

Αναλύοντας περαιτέρω τον προβληματισμό του, ο Πρόεδρος της ΕΝΚΑΣ ανέφερε ότι ο αθέμιτος ανταγωνισμός διαμορφώνει ένα άνισο πεδίο ανταγωνισμού για τις έντιμες επιχειρήσεις στην αρένα της αγοράς. Συγχρόνως στερεί πολύτιμους πόρους από την παιδεία, την υγεία, την κοινωνική πρόνοια. Η καταπολέμηση των τοξικών συμπεριφορών εκτός από το επίπεδο του ελέγχου της αγοράς, ίσως χρειάζεται την ανάπτυξη ενός συνόλου δράσεων ευαισθητοποίησης και δέσμευσης, οι οποίες να απευθύνονται στους επαγγελματίες βιοτέχνες κατασκευαστές, στα εμπορικά καταστήματα του κλάδου, στην βιομηχανία και στους καταναλωτές.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε απονομή Πιστοποιητικών με πανευρωπαϊκή αναγνώριση για την ενεργειακή αποδοτικότητα και την εξοικονόμηση ενέργειας σε κατασκευαστές της ΕΝΚΑΣ, από τον Πρόεδρο του ΒΕΠ κ. Μιχάλαρο, τον Αντιπρόεδρο κ. Κωνσταντόπουλο, καθώς και από τον Πρόεδρο των Εμπόρων Αλουμινίου Νομού Αττικής κ. Ιωαννίδη.

Η ΕΝΚΑΣ συνεχίζει τον αγώνα της για την αντιμετώπιση όλων των μορφών που λαμβάνει ο αθέμιτος ανταγωνισμός στα πλαίσια μιας κοινής προσπάθειας προστασίας της αλυσίδας του κλάδου των δομικών κατασκευών αλουμινίου και σιδήρου αλλά και της κοινωνίας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.