ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ELVIAL: Επενδυτικό πλάνο 2 εκατ. ευρώ για την επόμενη διετία!

Με βασικό στόχο να αποτελέσει στην ευρωπαϊκή αγορά έναν αξιόπιστο προμηθευτή εξελιγμένων συστημάτων αλουμινίου και προφίλ για ειδικές βιομηχανικές εφαρμογές, η βιομηχανία διέλασης ELVIAL A.E. υλοποιεί επενδυτικό πλάνο 2 εκατ. ευρώ με ορίζοντα διετίας, όπως ανέφερε η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρίας Ασημίνα Τζίκα κατά το πρόσφατο συνέδριο “Αλουμίνιο & Κατασκευές”.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ELVIAL Ασημίνα Τζίκα.

Οι επενδύσεις αυτές αφορούν την ανάπτυξη νέων αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου, µε διεθνείς πιστοποιήσεις για όλο τον κόσμο. Επιπρόσθετα δε, προχωρεί στην αγορά ιδιόκτητου εργαστηρίου δοκιμών και πιστοποιήσεων, µε τη συνεργασία του Ift Rosenheim Γερµανίας, το οποίο έχει ήδη εγκατασταθεί, καθώς και στη δημιουργία Training Center για την on the job εκπαίδευση των συνεργατών της.

Σύντομα, ολοκληρώνεται η εγκατάσταση της τρίτης γραμμής διέλασης, που θα ανεβάσει την παραγωγική δυναμικότητα στους 25 χιλ. τόνους προφίλ ετησίως. Ακόμη, στα μέσα του 2018 θα είναι σε πλήρη λειτουργία η πρώτη στην Ελλάδα και πέμπτη στον κόσμο, εγκατάσταση κάθετης ηλεκτροστατικής βαφής, όπου η προεπεξεργασία των προφίλ θα γίνεται αποκλειστικά µε τη μέθοδο της προανοδίωσης, μία τεχνολογία που όπως έχει αποδειχθεί αποτελεί την πιο αποτελεσματική μέθοδο προστασίας απέναντι στη διάβρωση, φαινόμενο που αποτελεί ζητούμενο για έργα σε παραθαλάσσιες ζώνες.

Τέλος, η εταιρία ισχυροποιεί την ευελιξία της, µε την εγκατάσταση δεύτερης ρομποτικής αποθήκης συνολικής χωρητικότητας 5 χιλ. θέσεων που θα λειτουργήσει στις αρχές του 2019, ενώ δημιουργεί ιδιόκτητη βάση στην Αθήνα και συγκεκριμένα επί της Αττικής Οδού, στον κόμβο Νο4 του Ασπροπύργου. Οι νέες εγκαταστάσεις θα περιλαμβάνουν ρομποτική αποθήκη 3 χιλ. θέσεων, αίθουσα σεμιναρίων, εκθεσιακό χώρο των προϊόντων, με στόχο την άμεση και ολοκληρωμένη υποστήριξη των συνεργατών της στη Ν. Ελλάδα και στα νησιά. Η επένδυση αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2018.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.