ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΤΑΙΡΙΩΝ

Ασφαλή στήριξη αεριζόμενων προσόψεων με αγκύρια fischer

Ξύλο, φυσική πέτρα, κεραμικό, γυαλί ή μέταλλο, υπάρχουν πολλά υλικά για την επένδυση των αεριζόμενων προσόψεων. Η σωστή αγκύρωση του σκελετού είναι κρίσιμης σημασίας για την ασφάλεια των προσόψεων

Οι αεριζόμενες προσόψεις έχουν γίνει μία τάση που κερδίζει συνεχώς έδαφος στη σύγχρονη αρχιτεκτονική. Το παραπάνω δεν αποτελεί έκπληξη μιας και συνδυάζουν την ευελιξία στον σχεδιασμό με τα πλεονεκτήματα της θερμομόνωσης, σύμφωνα με τα τρέχοντα ενεργειακά πρότυπα. Ένα ευρύ φάσμα πιστοποιημένων αγκυρίων παρέχει την ασφαλή στήριξη της κατασκευής, ενώ προσαρμόζεται άριστα στο δομικό υλικό, την εκάστοτε εφαρμογή και τον συνολικό σχεδιασμό.

Είναι σημαντικό να μεταφέρονται στον φέροντα οργανισμό το ίδιο βάρος της κατασκευής και τα φορτία ανεμοπίεσης. Ανεξάρτητα από το αν ο σκελετός της πρόσοψης είναι κατασκευασμένος από ξύλο, αλουμίνιο ή χάλυβα, η στερέωση διαδραματίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο. Όταν οι προσόψεις καταρρέουν, αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια με πιθανότητες απώλειας ζωής ή σοβαρών τραυματισμών. Επομένως, τα συστήματα στερέωσης των προσόψεων πρέπει να καλύπτονται νομικά, ενώ η πιστοποίηση ΕΤΑ είναι απαραίτητη.

Τα νάιλον αγκύρια πλαισίων fischer SXRL αποτελούν μια ποιοτική, ασφαλή και πιστοποιουμένη λύση για την αγκύρωση σκελετών προσόψεων σε μπετόν, τούβλο και πορομπετόν

Η θυγατρική της fischer στην Ελλάδα fischer Hellas προσφέρει μια μεγάλη γκάμα αγκυρίων που είναι κατάλληλα για τη στερέωση αεριζόμενων προσόψεων, όπως το νάιλον αγκύριο πλαισίων SXRL, με πιστοποίηση ETA για μπετόν, τούβλο και πορομπετόν. Τα αγκύρια πλαισίων διαθέτουν ειδική βίδα από γαλβανισμένο ή ανοξείδωτο χάλυβα (A4), που εξασφαλίζει το σωστό βάθος βιδώματος στο βύσμα και επομένως εγγυώνται τη σωστή λειτουργία του συστήματος.

Τα νάιλον αγκύρια πλαισίων fischer SXRL αποτελούν μια ποιοτική, ασφαλή και πιστοποιουμένη λύση για την αγκύρωση σκελετών προσόψεων σε μπετόν, τούβλο και πορομπετόν

Τα πιστοποιημένα χημικά αγκύρια fischer FIS V, FIS SB και FIS EM συνιστώνται για τη στερέωση ιδιαίτερα υψηλών φορτίων. Είναι κατάλληλα για σχεδόν όλα τα δομικά υλικά, ακόμα και για εκείνα που είναι λιγότερο φέροντα. Μπορούν επομένως να εφαρμοστούν σε πολλαπλά σημεία αλλά και σε μεμονωμένα σημεία στήριξης.

Οι βαριές επενδύσεις των προσόψεων που στερεώνονται σε σκυρόδεμα και τα μεγάλα πλάτη του κανάβου του σκελετού μπορούν να “εξασφαλιστούν” με τη χρήση ανοξείδωτων εκτονούμενων αγκυρίων fischer FAZ II

Τα κλασικά εκτονούμενα αγκύρια fischer FAZ II από γαλβανισμένο ή ανοξείδωτο χάλυβα (A4) είναι πιστοποιημένα για στερεώσεις σε ρηγματωμένο σκυρόδεμα. Είναι επίσης κατάλληλα για πολλαπλά σημεία αγκύρωσης του σκελετού προσόψεων σε μεγάλες αποστάσεις. Είναι σημαντικό τα αγκύρια να είναι κατάλληλα για ρωγμές. Εάν το πλάτος της ρωγμής στο σκυρόδεμα αλλάξει, τα αγκύρια επεκτείνονται στην οπή διάτρησης, διατηρώντας έτσι τον φέροντα μηχανισμό τους.

Σήμερα, αρχιτέκτονες, σταατικοί μηχανικοί, κατασκευαστές προσόψεων και μεταλλικών κατασκευών επωφελούνται συνολικά από την ευρεία γκάμα επιλογής πιστοποιημένων συστημάτων στερέωσης. Αυτό γίνεται προς όφελος της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας μιας φιλικής προς το περιβάλλον αλλά και οπτικά ελκυστικής κατασκευής αεριζόμενης πρόσοψης.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.