ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΟΡΑ

Το βινύλιο επιστρέφει… με τη βοήθεια του αλουμινίου!

Σε έναν κόσμο που οδεύει σταδιακά προς την πλήρη ψηφιοποίησή του και κάθε φυσικό μέσο σταδιακά αντικαθίσταται από συνέχειες μηδενικών και μονάδων, καταγράφονται ορισμένες «περίεργες» τάσεις, όπως η αναβίωση της αγοράς των δίσκων βινυλίου.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να βλέπουμε προϊόντα αναπαραγωγής βινυλίων (κοινώς πικάπ) στον 21ο αιώνα, όπως το επερχόμενο SL-1000R της θρυλικής Technics.

Το SL-1000R απευθύνεται στους λάτρεις της αναλογικής αναπαραγωγής μουσικής. Είναι ένα direct-drive πικάπ, κατασκευασμένο από αλουμίνιο, με vintage σχεδιασμό που παραπέμπει σε παλαιότερες δεκαετίες.

Η τροφοδοσία ρεύματος είναι ξεχωριστή ώστε να περιορίζονται τυχόν παρεμβολές στο κύκλωμα αναπαραγωγής ήχου, ενώ ο βραχίονας της κεφαλής είναι ο παραδοσιακός σχήματος αγγλικού S της γιαπωνέζικης εταιρείας.

Φυσικά, το SL-1000R υπόσχεται εξαιρετική ποιότητα ήχου, με την απαραίτητη «ζεστασιά» που χαρακτηρίζει τα αναλογικά συστήματα αναπαραγωγής. Ωστόσο το παραπάνω έρχεται με το ανάλογο κόστος που για την πλειοψηφία των ανθρώπων είναι απαγορευτικό, μιας και η τιμή του SL-1000R αναμένεται να αγγίζει τα 20 χιλ. δολάρια δηλαδή περίπου 16,68 χιλ. ευρώ!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.