ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΟΡΑΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Το μεγαλύτερο στέγαστρο αλουμινίου στον κόσμο στο «Ferrari World» του Άμπου Ντάμπι

Το φαντασμαγορικό θεματικό πάρκο ψυχαγωγίας «Ferrari World» της γνωστής ιταλικής εταιρίας σχεδιασμού σπορ αυτοκινήτων στο Άμπου Ντάμπι διαθέτει μία παγκόσμια πρωτιά, καθώς διαθέτει το μεγαλύτερο στέγαστρο αλουμινίου στον κόσμο με έκταση 200.000 τ.μ.

Το αλουμίνιο που έχει χρησιμοποιηθεί στην οροφή του τεραστίων διαστάσεων πάρκου της Φερράρι, είναι αρκετό για την κατασκευή 16.750 υπεραυτοκινήτων της ιταλικής φίρμας!

Το λογότυπο της Φερράρι που φαίνεται στη φωτογραφία έχει μήκος 65 μ. και καλύπτει μία περιοχή 3.000 τ.μ. Είναι φυσικά το μεγαλύτερο λογότυπο Φερράρι που έχει κατασκευαστεί ποτέ.

Το στέγαστρο που μιμείται τις γραμμές της Φερράρι GT αποτελείται από μεμονωμένα πάνελ αλουμινίου που μορφοποιήθηκαν και συρράφτηκαν επί τόπου. Οι αρμοί επιτρέπουν στην οροφή να «αναπνέει» αλλά ταυτόχρονα προσφέρουν επαρκή υδατοστεγάνωση.

Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν τέτοιες απαιτήσεις από το νομικό πλαίσιο των Εμιράτων, το έντονο κόκκινο χρώμα «Rosso Corse» της οροφής επιτεύχθηκε χωρίς τη χρήση μολύβδου ή άλλων μετάλλων, σε αρμονία με τα στάνταρ της EE.

Για μια ακόμη φορά το ελαφρύ μέταλλο συμβάλει με τις μοναδικές του ιδιότητες στην επίτευξη ενός ακόμη κατασκευαστικού θαύματος, αποδεικνύοντας έμπρακτα γιατί θεωρείται ένα από τα πιο ευέλικτα υλικά στο χώρο της δόμησης.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.