ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΟΡΑ

Αλουμίνιο – To «πράσινο» του πάει πολύ

 

Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που λειτουργεί ευεργετικά όσον αφορά στην ανάπτυξη της αγοράς προϊόντων διέλασης αλουμινίου, είναι η αυξανόμενη ζήτηση για «πράσινες» κατασκευές.

Είναι δεδομένο ότι η ζήτηση για «πράσινα» κτίρια, με στόχο την περιβαλλοντολογική φιλικότητα,  την ενεργειακή αποδοτικότητα και τη μείωση των εκπομπών CO2 αυξάνεται συνεχώς και με ταχείς ρυθμούς.

Συνακόλουθα, τα προϊόντα διέλασης αλουμινίου που χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο σε πορτοπαράθυρα και πληρούν τις σύγχρονες προδιαγραφές για «πράσινα» κτίρια, γνωρίζουν άνθηση. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Research And Markets, η  παγκόσμια αγορά προϊόντων διέλασης αλουμινίου εκτιμάται ότι θα αυξάνεται με ετήσιο ρυθμό της τάξης του 3,4% μέχρι το 2022.

Στο ίδιο μήκος κόμματος, σύμφωνα με το CRU, μέχρι το 2030 η ζήτηση αλουμινίου για ηλεκτρικά οχήματα θα αγγίξει τους 10 εκατ. τόνους και θα έχει δεκαπλασιαστεί σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα. Η χρήση προϊόντων διέλασης και έλασης αλουμινίου στην αυτοκινητοβιομηχανία θα είναι σημαντικά μεγαλύτερη στο μέλλον από ότι βλέπουμε σήμερα σε οχήματα με μηχανές εσωτερικές καύσης.

Οι πωλήσεις «πράσινων» ηλεκτρικών οχημάτων αναμένεται να αγγίξουν τα 42 εκατ. οχήματα μέχρι το 2030 και από μόλις 4% της παγκόσμιας αγοράς σήμερα να φτάσουν το 30% (περίπου δηλαδή 1 στα 3) το 2030, συμπαρασύροντας αναλόγως τη ζήτηση προϊόντων αλουμινίου.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button