ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

AkzoNobel: Οι πούδρες AnodicIII σε χρώματα ανοδίωσης έκαναν τη διαφορά στη Dubai Arena

Η Dubai Arena είναι ένα στάδιο τεχνολογίας αιχμής που ανεγείρεται εντός του κέντρου της πόλης του Ντουμπάι, στο City Walk και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2018. Καταλαμβάνει μία περιοχή 500 χιλιάδων τ.μ., με χωρητικότητα 20.000 θεατών. Θα στεγάζει μεγάλα διεθνή μουσικά αλλά και αθλητικά γεγονότα.

Ο σχεδιασμός του σταδίου προβλέπει αυτόματα μετακινούμενα καθίσματα διαφόρων μορφών και διαστάσεων, επιτρέποντας έτσι την ανάπτυξη του χώρου των θεατών στην επιθυμητή κλίμακα, ανάλογα με το φιλοξενούμενο γεγονός.

Το νέο αυτό έργο θα εμπλουτίσει τις υφιστάμενες υποδομές της πόλης, εντάσσοντας το Ντουμπάι στην ομάδα των παγκόσμιων κέντρων καλλιτεχνικών και αθλητικών γεγονότων, όπως η O2 Arena του Λονδίνου, το  Staples Centre του Λος Άντζελες, η Mercedes Benz Arena στη Σαγκάη κ.α.

 

Για τις μεταλλικές επιφάνειες του έργου επιλέχθηκαν από τους αρχιτέκτονες οι υπερανθεκτικές πούδρες Interpon D2525 της συλλογής AnodicIII της AkzoNobel, σε τόνους του Bronze και Χρυσού.

H AnodicIII είναι η μεγαλύτερη συλλογή χρωμάτων πούδρας που αποδίδουν εξαιρετικά το αισθητικό αποτέλεσμα της ανοδίωσης του αλουμινίου. Προσφέρει περιβαλλοντικά βιώσιμη λύση για το φινίρισμα αλουμινίου και χάλυβα για αρχιτεκτονικές κατασκευές, συνδυάζοντας το εφέ της ανοδίωσης με τη σταθερότητα και αντοχή των πουδρών βαφής.

Πρόκειται για πούδρες της σειράς Interpon D2525 με αποδεδειγμένη αντοχή στις έντονες καιρικές συνθήκες για πάνω από 25 έτη, οι οποίες συνοδεύονται από μακροχρόνιες εγγυήσεις χρώματος για μεγάλα έργα. Οι πούδρες Interpon D2525 φέρουν την οικολογική πιστοποίηση EPD, η οποία παρέχει διαφανή, ποσοτικοποιημένα και συγκρίσιμα δεδομένα για τον κύκλο ζωής και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των υλικών και συνεισφέρουν σε βαθμούς LEED και BREEAM.

Στοιχεία έργου

Design & Κατασκευή: DXB Entertainment PJSC
Κατασκευαστής κουφωμάτων: Permasteelisa
Συστήματα Αλουμινίου / Βαφείο: Elite Extrusion
Πούδρες Βαφής: Anodic Collection (Anodic Bronze Y2214F, Gold Pearl YY217E, Golden Beach YW255F, Steel Blue Grey Y2215F)

Σχετικά Άρθρα

Back to top button