ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΣυνεντευξεις

Γ. Δουκίδης, Πρόεδρος ΕΕΑ: Αναθέρμανση της αγοράς και ενίσχυση της εξωστρέφειας!

Ο νέος πρόεδρος της ΕΕΑ για τη διετία 2018-2020, Γιώργος Δουκίδης

Στην αναθέρμανση της εγχώριας ζήτησης, την ενίσχυση της εξωστρέφειας και την αύξηση της ποιότητας, στοχεύει το πλάνο της ΕΕΑ για την επόμενη διετία.

Ένα σημαντικό και καταξιωμένο στέλεχος του κλάδου και αναγνωρισμένος επιστήμονας, ο καθηγητής Γιώργος Δουκίδης, είναι ο νέος Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου για τη διετία 2018-2020.

Ο κ. Δουκίδης έχει διατελέσει ξανά Πρόεδρος της ΕΕΑ για δύο φορές, ενώ στο προηγούμενο ΔΣ ήταν ένας εκ των αντιπροέδρων. Έχει μία μακρά παρουσία και εμπειρία στον κλάδο και είναι γνώστης των προβλημάτων του αλλά και των δυνατοτήτων του. Το σημαντικότερο δε είναι ότι έχει την καθολική εμπιστοσύνη όλων των φορέων του και των στελεχών του.

Αναλαμβάνει την νευραλγική αυτή θέση, σε μία εποχή που ο κλάδος φαίνεται ότι επανέρχεται σε μία αναπτυξιακή πορεία, με ανεβασμένη την ψυχολογία της αγοράς.

Στόχος της ΕΕA υπό τον νέο Πρόεδρο είναι η περαιτέρω ανάπτυξη της ζήτησης στην εγχώρια αγορά. Συνακόλουθα θέτει ως υψηλή προτεραιότητα την αξιοποίηση στον μέγιστο βαθμό από τον κλάδο του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ».

«Ήδη οι αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα ξεπερνούν κάθε προσδοκία και η σωστή πληροφόρηση των καταναλωτών για τα πλεονεκτήματα των θερμομονωτικών κουφωμάτων αλουμινίου και γενικά του υλικού μας στην εξοικονόμηση ενέργειας, θα πρέπει να συνεχισθεί…», μας τόνισε ο κ. Δουκίδης. Στο παραπάνω εντάσσεται και η πρόσθεση της ΕΕΑ να προτείνει λύσεις σε τυχόν διαχειριστικά προβλήματα που θα προκύψουν για την ομαλή λειτουργία του προγράμματος.

Άλλος ένας στόχος της ΕΕΑ για την επόμενη διετία είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των εξωστρεφών εταιρειών, μίας σημαντικής παραμέτρου όσον αφορά στη δυναμική ανάπτυξη του κλάδου, αφού εδώ και χρόνια ο κλάδος είναι μεταξύ των πιο εξαγωγικών κλάδων της Ελληνικής οικονομίας.

Ο νέος Πρόεδρος της ΕΕΑ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Θα συνεργασθούμε με άλλους κλαδικούς φορείς (εντός και εκτός Ελλάδας) για την προώθηση πρακτικών που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα των εξαγωγικών μεταποιητικών επιχειρήσεων και την ανάπτυξη του διεθνούς εμπορίου, όπως η μείωση του κόστους ενέργειας, η εξάλειψη των γραφειοκρατικών διαδικασιών της ελληνικής δημόσιας διοίκησης, η αποφυγή αδικαιολόγητων δασμών κ.λπ.»

Πάγιος στόχος του ανώτερου θεσμικού οργάνου του κλάδου παραμένει η συνεχής αύξηση της ποιότητας (προϊόντων και ανθρωπίνου δυναμικού) και η λειτουργία σε ένα κλάδο με υγιή ανταγωνισμό. «το πλαίσιο αυτό θα στοχεύσουμε στη θέσπιση ευρωπαϊκών προδιαγραφών στα δημόσια τεχνικά έργα, την καθολική χρήση της σήμανσης CE, τη συνεχή εκπαίδευση των στελεχών / επαγγελματιών, τη δημοσιοποίηση των ελληνικών πιστοποιημένων συστημάτων αλουμινίου, την πάταξη κρουσμάτων αθέμιτου ανταγωνισμού από γειτονικές χώρες κ.λπ.», αναφέρει σχετικά ο κ. Δουκίδης.

Αναδημοσίευση από το τεύχος Απριλίου 2018 του «Aluminium Magazine».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.