ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

2 δισ. ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση δημόσιων κτιρίων με χρηματοδότηση της ΕΤΕπ

Την ενεργοποίηση προγράμματος για την εξοικονόμηση ενέργειας στα δημόσια κτίρια εντός του έτους, για το οποίο έχει ήδη υπάρξει συμφωνία χρηματοδότησης ύψους 2 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ανήγγειλε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στο 14ο Περιφερειακό Συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη.

Παράλληλα, ο υπουργός αναφερόμενος στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον», στάθηκε στις πρωτοβουλίες της σημερινής κυβέρνησης να χρηματοδοτήσει μεγάλο αριθμό εκκρεμών αιτήσεων του προηγούμενου προγράμματος και υπογράμμισε τη διαφαινόμενη μεγάλη επιτυχία του «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ».

“Μέσα σε ενάμιση μήνα (και όχι ενάμιση χρόνο, που απαιτήθηκε στο πρώτο πρόγραμμα) εγκρίθηκαν 55.000 αιτήσεις, εκ των οποίων οι 1.600 αφορούν το Βόρειο Αιγαίο. Έχει, δε, ήδη εξασφαλιστεί χρηματοδότηση που αγγίζει το 1δισ. ευρώ, επιτρέποντας την ικανοποίηση της αυξημένης ζήτησης…” κατέληξε ο κ. Σταθάκης.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.