ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΟΡΑ

Αγνόησαν τους δασμούς Τραμπ οι κινεζικές εξαγωγές αλουμινίου τον Απρίλιο

Αυξημένες ήταν οι κινεζικές εξαγωγές αλουμινίου τον Απρίλιο σύμφωνα με τις τελωνειακές αρχές της χώρας, προς απογοήτευση όσων ανέμεναν τον περιορισμό τους μετά την αύξηση των δασμών εισαγωγής από τον Πρόεδρο Τραμπ.

Το αντίκτυπο της αύξησης των δασμών εισαγωγής αλουμινίου από την Κίνα και άλλες χώρες αντισταθμίστηκε από τις κυρώσεις στη RUSAL που εκτόξευσαν τις διεθνείς τιμές στο LME σε πολυετή υψηλά. Το παραπάνω οδήγησε τους τοπικούς παραγωγούς μετάλλου της αχανούς ασιατικής χώρας να στείλουν περισσότερο αλουμίνιο στο εξωτερικό.

Οι εξαγωγές ακατέργαστου αλουμινίου και προϊόντων άγγιξαν τους 451 χιλ. τόνους τον περασμένο μήνα, σημειώνοντας οριακή αύξηση κατά 0,2% σε σύγκριση με τον Μάρτιο και 4,9% σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2017. Περίπου το 14% των συνολικών εξαγωγών αλουμινίου της Κίνας διοχετεύεται στις ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Απρίλιος ήταν ο πρώτος μήνας για φέτος που η βιομηχανική παραγωγή της Βόρειας Κίνας λειτούργησε σε φουλ ρυθμούς, καθώς οι χειμερινοί περιορισμοί της παραγωγής που είχαν στόχο τον περιορισμό της περιβαλλοντικής ρύπανσης, έληξαν.

Σε πρώτη φάση, οι δασμοί Τραμπ φαίνεται να μην πετυχαίνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα του περιορισμού των εξαγωγών της Κίνας, ωστόσο θα έχουμε καλύτερη και πιο ασφαλή εικόνα τον επόμενο μηνά, με δεδομένο ότι η κατάσταση με την RUSAL έχει κάπως εξομαλυνθεί, καθώς η κυβέρνηση των ΗΠΑ έδωσε παράταση, με αποτέλεσμα οι διεθνείς τιμές αλουμινίου να διορθωθούν στο LME.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.