ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Με επιτυχία διεξήχθη το Προσυνέδριο της ΠΟΒΑΣ στο Ναύπλιο

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία (ΠΟΒΑΣ) σε συνεργασία με το Αργολικό Σωματείο Σιδήρου Αλουμινίου ΑΣΣΑ και την εταιρεία Profilmedia διοργάνωσαν μια εξαιρετική προσυνεδριακή εκδήλωση στο Ναύπλιο στο πλαίσιο της διεξαγωγής του 7ου Πανελλήνιου Συνεδρίου που θα γίνει στα Τρίκαλα 19 έως 21 Οκτωβρίου 2018, στο Αnanti City Resort.

Τα σημαντικά θέματα του Προσυνεδρίου, όπως το «Εξοικονόμηση Κατ΄ Οίκον ΙΙ», το ΠΟΒΑΣ-FPC, η πιστοποίηση και εκπαίδευση κ.α. που ανέπτυξαν οι αξιόλογοι ομιλητές, κέντρισαν το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων, καθότι ήταν επίκαιρα τόσο για τους Κατασκευαστές, όσο και τους ιδιώτες.

Ο Πρόεδρος του τοπικού Σωματείου, Ανδρέας Μαρινάκης, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους αναφέρθηκε συνοπτικά στα  σύγχρονα προβλήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες του Κλάδου.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΒΑΣ, Θεόφιλος Παγιάτης

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της ΠΟΒΑΣ, Θεόφιλος Παγιάτης στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία έχει αναλάβει έναν επιτελικό και διευκολυντικό ρόλο στον Κλάδο μέσα από μια σειρά δράσεων. Μεταξύ άλλων δε, δήλωσε:

… Η ΠΟΒΑΣ προσπαθεί με επισκέψεις σε όλη την Ελλάδα να συλλέγει και να επεξεργάζεται πληροφορίες και διαφορετικές απόψεις από τους ανθρώπους του Κλάδου, να δίνει λύσεις, δίνοντας έμφαση στην επόμενη μέρα… Έχουμε την τόλμη να προτείνουμε ενέργειες με καθαρές κουβέντες. Μερικοί προσπαθούν να ανταγωνιστούν την Ομοσπονδία, με αποσπασματικό τρόπο και οδηγούνται σε υπερβολές…

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία διαθέτει το επιστημονικό συμβούλιό της και συνεργάζεται για κάθε μια από τις δράσεις της αναφορικά με την εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού του Κλάδου, με τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, όπως το ΕΜΠ, το Πολυτεχνείο της Κρήτης, το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, το ΚΑΠΕ, τον ΟΑΕΔ, το ΤΕΕ. Δεν έκανε τίποτα αυθαίρετα και χωρίς να ακολουθεί κανόνες…

Η ΠΟΒΑΣ είναι αυτή που προσπαθεί να ανοίξει το δρόμο της σύνδεσης του Κλάδου με τη δημόσια τεχνική εκπαίδευση, το δρόμο της μαθητείας νέων ανθρώπων στις επιχειρήσεις του Κλάδου… Είναι αυτή που αγωνίστηκε για τις τιμές που ορίστηκαν στο νέο Εξοικονομώ ΙΙ και μίλησε για την εφαρμογή προτύπων στους Ευρωπαίους εταίρους μας…»

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και χαιρέτισαν, Βουλευτές του Ν. Αργολίδος. Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ιωάννης Γκιόλας, εκ μέρους της ΝΔ ο Ιωάννης Ανδριανός και εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο πρώην Υπουργός ΠΕΚΑ, Ιωάννης Μανιάτης.

Ο Πρόεδρος της ΕΕΑ, Γιώργος Δουκίδης

Ο νέος Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου, Γιώργος Δουκίδης αναφέρθηκε στην ανάπτυξη της ζήτησης στην εγχώρια αγορά και στην αξιοποίηση του νέου προγράμματος «Εξοικονομώ Κατ΄Οίκον ΙΙ». Η ΕΕΑ είπε, επίσημα στηρίζει και συμμετέχει στο 7ο Συνέδριο της ΠΟΒΑΣ.

Το «παρών» έδωσαν και οι κ.κ. Μιχάλης Ιωαννίδης από τον Σύνδεσμο Εμπόρων Αλουμινίου Αττικής και Γκαραγκούνης από το Σωματείο Σιδηρουργών & Αλουμινοκατασκευαστών Ν. Τρικάλων.

Ο υπεύθυνος εκπαίδευσης και πιστοποιήσεων της ΠΟΒΑΣ, Στέλιος Λαμπρακόπουλος μίλησε για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ΄Οίκον ΙΙ» και τις νέες ΤΟΤΕΕ, ενώ ο Γιώργος Ηλιάδης, PhD, Mech Eng, από την SaintGobain, μίλησε για τις πρακτικές εφαρμογές υαλοπινάκων με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια.

Στο πλαίσιο του Προσυνεδρίου απονεμήθηκαν και πιστοποιητικά ΠΟΒΑΣ FPC

Στο πλαίσιο του Προσυνεδρίου απονεμήθηκαν και πιστοποιητικά ΠΟΒΑΣ FPC στους Σαμβέλ Ζατικιάν, Παγιάτη Θεόφιλο, Σολιδάκη Π. & Μ. ΟΕ, Pontalumin-Αφοί Παπαγιαννίδη ΟΕ, Dimmetal-Μανέτας Δημήτριος, Haldoor-Χάλαρης Γεώργιος.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.