ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Διεθνές Forum “Ελληνικό Αλουμίνιο” – Ο Γ. Σταθάκης θα μιλήσει σήμερα για το “εξοικονόμηση κατ’ οίκον”

Η πρώτη συνεδρία (2:30-4:30μμ) της δεύτερης ημέρας του διεθνούς forum της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου, που ολοκληρώνεται σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής, αφορά “Το αλουμίνιο και εξοικονόμηση ενέργειας” με κεντρικό ομιλητή  τον κ. Γ. Σταθάκη, Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που θα αναλύσει την κυβερνητική στρατηγική στο θέμα αλλά και στην μελλοντική εξέλιξη του προγράμματος Εξοικονόμηση Κατ Οίκον. Επίσης θα απευθύνει χαιρετισμό ο κ. Γ. Στασινός, Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, όσον αφορά την σημασία του αλουμινίου στην βιώσιμη κατασκευή.

Στην συνέχεια ο Καθηγητής Άγις Παπαδόπουλος θα παρουσιάσει μελέτη του ΑΠΘ που αναλύει την εξοικονόμηση ενέργειας από τα θερμομονωτικά κουφώματα αλουμινίου σε παρεμβάσεις ανακαίνισης κτιρίων με διαφορετικές οικιστικές και προϊοντικές τυπολογίες. Ακολούθως θα υπάρχει συζήτηση για το πρόγραμμα “Εξοικονόμηση Κατ Οίκον” με την συμμετοχή του κ. Κ. Λάσκου, Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών, και εκπροσώπων των αλουμινοκατασκευαστών. Θα λυθούν πρακτικά θέματα στην εκτέλεση των έργων ανακαίνισης, στην αξιοποίηση θερμομονωτικών κουφωμάτων αλουμινίου και στην συνεργασία των εργασιακών μηχανικών με τους παραγωγούς αλουμινίου και τελικών κουφωμάτων.

Στη δεύτερη συνεδρία (5:00-7:00μμ) διεθνώς αναγνωρισμένοι και βραβευμένοι για το έργο τους αρχιτέκτονες (Κτενάς, Κούρκουλας, Σακελλαρίδου, Μπίρης, Χατζημηνά) θα συζητήσουν την αξιοποίηση του αλουμινίου ως σύγχρονο δομικό υλικό στην βιώσιμη αρχιτεκτονική. Συγκεκριμένα θα αναλυθούν οι αναδυόμενες αρχιτεκτονικές τάσεις, τον ρόλο που παίζει το αλουμίνιο στην υποστήριξη και ανάδειξη αυτών των τάσεων μέσω των εξαιρετικών του χαρακτηριστικών, ιδέες για νέα εξειδικευμένα προϊόντα στα πλαίσια της βιώσιμης αρχιτεκτονικής, καθώς και συγκεκριμένα παραδείγματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Τέλος ο κ. Παππάς, μέλος του ΔΣ Global Sustainable Tourism Council, θα αναφερθεί στην αξιοποίηση του αλουμινίου στα μεγάλα τουριστικά οικιστικά έργα.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχει παράλληλη έκθεση προϊόντων αλουμινίου των χορηγών του Forum.

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα του Forum

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.