ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Το επιτυχημένο διήμερο συνεδρίων της Elval Colour, 30 και 31 Μαΐου 2018 στην Κύπρο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στη Λεμεσό και στη Λευκωσία τα συνέδρια της εταιρίας Elval Colour με θέμα: “Παρόν και Μέλλον στον σχεδιασμό προσόψεων υψηλών κτιρίων – Τάσεις, Εξελίξεις και Πυροπροστασία”. Το ενδιαφέρον του κοινού ήταν ιδιαίτερα έντονο, καθώς τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο παρουσιάζεται εκτενής κατασκευαστική δραστηριότητα υψηλών κτιρίων. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως οι θέσεις παρακολούθησης των δύο συνεδρίων είχαν εξαντληθεί μέσω προκράτησης αρκετές ημέρες πριν τη διεξαγωγή τους.

Μέσω των ομιλιών παρουσιάστηκαν στο αρχιτεκτονικό κοινό αλλά και σε εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου οι καινοτόμες τεχνολογίες στον σχεδιασμό προσόψεων, ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός για ένα βιώσιμο μέλλον, καθώς και οι διεθνείς κανονισμοί και η επιρροή τους στην πυρασφάλεια κατασκευών υψηλών κτιρίων και κτιρίων μεγάλης επισκεψιμότητας.

Ομιλητές έκτος των άλλων ήταν και, η Νατάσα Λιανού και ο Ερμής Χαλβατζής του αρχιτεκτονικού γραφείου LC Architects, οι οποίοι στην ομιλία τους “Smart Architecture for a sustainable future”, παρουσίασαν προτάσεις για την αρχιτεκτονική του μέλλοντος. Μεταξύ άλλων η ομιλία τους περιλάμβανε δύο μεγάλης κλίμακας έργα σε εξέλιξη που πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή στην Αθήνα, με ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό σε συνδυασμό με προηγμένη τεχνολογία στην εφαρμογή και χρήση υλικών.

Στη συνέχεια, ο David Campbell, GIFireE Regional Director of Fire Compliance της συμβουλευτικής εταιρίας Thomas Bell-Wright International Consultants, ανέλυσε εκτεταμένα τον σημαντικό ρόλο των πιστοποιημένων συστημάτων επένδυσης κτιριακών προσόψεων στην ομιλία του “Critical Fire Safety Compliance Requirements of Cladding Systems”.

Ο Mathieu Meur, Director DP Architects Pte Ltd, παρουσίασε συστήματα επένδυσης καινοτόμου τεχνολογίας στη διάλεξή του µε θέμα “Innovative Cladding Designs”, αναλύοντας λεπτομερώς τη σπουδαιότητα χρήσης υλικών, κατάλληλων προδιαγραφών, με παραδείγματα σημαντικών κτιρίων από όλο τον κόσμο.
Τα συνέδρια έκλεισαν με ανοιχτή συζήτηση του κοινού και των ομιλητών με βασικό άξονα την πυρασφάλεια και τον σχεδιασμό στις προσόψεις των υψηλών κτιρίων, κατά τη διάρκεια της οποίας αποδόθηκαν διαφορετικές αλλά ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες και στοχευμένες προσεγγίσεις από τους παρευρισκόμενους.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.