ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Ε.Ε.Α.: Δεν επηρεάζεται ο εγχώριος κλάδος διέλασης από τους δασμούς Τραμπ

Ανεπηρέαστος ο ελληνικός κλάδος της διέλασης από τους δασμούς των Η.Π.Α. στο αλουμίνιο τονίζει ο πρόεδρος της Ε.Ε.Α., Γιώργος Δουκίδης

Πολύ μελάνι έχει χυθεί το τελευταίο διάστημα για τις επιπτώσεις, βραχυπρόθεσμες και μεσομακροπρόθεσμες που (θα) έχουν οι επιπρόσθετοι δασμοί των ΗΠΑ στις εισαγωγές αλουμινίου από άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων και των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την ώρα λοιπόν που ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και λοιπών μεγάλων οικονομιών του πλανήτη μαίνεται, είναι καθησυχαστικό το γεγονός, καθώς βγαίνει και από τα πλέον επίσημα χείλη, ότι τα προϊόντα του ελληνικού κλάδου διέλασης δεν επηρεάζονται από τους επονομαζόμενους δασμούς Τραμπ.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε στο aluNET.gr ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου (Ε.Ε.Α.), Γιώργος Δουκίδης: «Οι πρόσφατοι δασμοί 10% στο εισαγόμενο αλουμίνιο από την Ευρώπη στις ΗΠΑ, δεν επηρεάζουν τον κλάδο διέλασης της χώρας μας, γιατί οι Ελληνικές εταιρίες εξάγουν κυρίως τελικό προϊόν (π.χ. κούφωμα, κάγκελο κ.λπ.), το οποίο δεν υπόκειται στους δασμούς αυτούς».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button