ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Ε.Ε.Α.: Δεν επηρεάζεται ο εγχώριος κλάδος διέλασης από τους δασμούς Τραμπ

Ανεπηρέαστος ο ελληνικός κλάδος της διέλασης από τους δασμούς των Η.Π.Α. στο αλουμίνιο τονίζει ο πρόεδρος της Ε.Ε.Α., Γιώργος Δουκίδης

Πολύ μελάνι έχει χυθεί το τελευταίο διάστημα για τις επιπτώσεις, βραχυπρόθεσμες και μεσομακροπρόθεσμες που (θα) έχουν οι επιπρόσθετοι δασμοί των ΗΠΑ στις εισαγωγές αλουμινίου από άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων και των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την ώρα λοιπόν που ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και λοιπών μεγάλων οικονομιών του πλανήτη μαίνεται, είναι καθησυχαστικό το γεγονός, καθώς βγαίνει και από τα πλέον επίσημα χείλη, ότι τα προϊόντα του ελληνικού κλάδου διέλασης δεν επηρεάζονται από τους επονομαζόμενους δασμούς Τραμπ.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε στο aluNET.gr ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου (Ε.Ε.Α.), Γιώργος Δουκίδης: «Οι πρόσφατοι δασμοί 10% στο εισαγόμενο αλουμίνιο από την Ευρώπη στις ΗΠΑ, δεν επηρεάζουν τον κλάδο διέλασης της χώρας μας, γιατί οι Ελληνικές εταιρίες εξάγουν κυρίως τελικό προϊόν (π.χ. κούφωμα, κάγκελο κ.λπ.), το οποίο δεν υπόκειται στους δασμούς αυτούς».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.