ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ALUMIL: Σε νέα φάση ανάπτυξης έχοντας εξασφαλίσει το ενδιαφέρον στρατηγικών επενδυτών!

Μετά από 9 χρόνια βαριάς κρίσης στην Ελληνική αγορά και 4 χρόνια σχεδιασμού και εκτέλεσης ενός μεγάλου προγράμματος αναδιοργάνωσής της, η ALUMIL εισέρχεται σε μία νέα φάση αναπτυξιακής προοπτικής έχοντας εξασφαλίσει το έντονο ενδιαφέρον στρατηγικών επενδυτών!

Μέσα στα τελευταία 4 χρόνια, η εταιρία αύξησε τον ετήσιο τζίρο της κατά 70 εκατ. ευρώ (αναμένεται το 2018 να έχει τζίρο άνω των 240 εκατ. ευρώ), αύξησε την εξωστρέφειά της (πάνω από 85% πωλήσεις εκτός Ελλάδας) και κυρίως αύξησε το λειτουργικό EBITDA της (κέρδη προ φόρων τόκων αποσβέσεων και μη επαναλαμβανομένων εξόδων) από 5,0 εκατ. το 2014 σε πάνω από 17,0 εκατ. το 2017.

Κατά το 2019, που συμπληρώνονται 30 χρόνια «ζωής», φιλοδοξεί να αυξήσει το EBITDA της, τόσο όσο να περιορίζει το δανεισμό της σε περίπου 6 φορές το EBITDA της, σύμφωνα με προβλέψεις της διοίκησής της.

Η ALUMIL γνωρίζοντας ότι η δυναμική της ανάπτυξη θα μπορούσε να επιταχυνθεί με νέες συμμαχίες, αναζήτησε από το 2015 στρατηγικούς επενδυτές, έχοντας ήδη εξασφαλίσει το έντονο ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στην εταιρία, με πέντε από αυτούς, σε συνεννόηση με τους βασικούς μετόχους, να έχουν ήδη κοινοποιήσει τη μη δεσμευτική προσφορά τους και τους όρους τους, στις τράπεζες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που ήδη έχουν δημοσιοποιηθεί, τους τελευταίους μήνες γίνονται οι απαραίτητες μελέτες (ΙΒR, Independent Business Review) – oι οποίες λόγω της πολυπλοκότητας του ομίλου με δεκάδες θυγατρικές, κυρίως στο εξωτερικό, χρειάζονται χρόνο για να ολοκληρωθούν- προκειμένου μέχρι το τέλος του 2018 να αποφασισθούν από τις τράπεζες οι όροι της ανανέωσης του δανεισμού της εταιρίας. Σημειωτέον, ότι μέχρι σήμερα τα δάνεια της ALUMIL εξυπηρετούνται όπως έχει συνεννοηθεί με τις τράπεζες, ενώ η εταιρία  δεν έχει, ούτε είχε ποτέ, άλλες ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις, στηριζόμενη στα ισχυρά ταμειακά διαθέσιμα της (17 εκατ. ευρώ).

Όπως ανέφερε στο aluNET.gr ο πρόεδρος της εταιρίας, Γιώργος Μυλωνάς, οι ενέργειες και οι προτάσεις της οικογένειας Μυλωνά θα εξασφαλίσουν την ενίσχυση των κεφαλαίων της ALUMIL, την ομαλή χρηματοδότηση της εταιρίας και την επιτάχυνση της ανάπτυξής της στις αγορές του εξωτερικού όπου έχει ήδη μία σημαντική παρουσία. Και αυτά μάλλον πολύ σύντομα!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.