ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Με ανοδικούς ρυθμούς η αγορά αλουμινίου το πρώτο τρίμηνο του έτους!

Η αύξηση των πωλήσεων αποτυπώνεται τόσο στις εταιρίες διέλασης, όσο και στις υπόλοιπες εταιρίες προμηθευτές υλικών κουφωμάτων.

Με έντονα ανοδικούς ρυθμούς έκλεισε το α’ τρίμηνο του 2024 για την ελληνική αγορά αλουμινίου, σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από τις εταιρίες του κλάδου. Η αύξηση των πωλήσεων κυμαίνεται από 7-26% και αυτό αποτυπώνεται τόσο στις εταιρίες διέλασης, όσο και στις υπόλοιπες εταιρίες προμηθευτές υλικών κουφωμάτων.

Όσον αφορά τις εταιρίες διέλασης, αυτές είχαν επηρεαστεί στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2023 από μία παροδική κάμψη που είχε παρουσιαστεί στην αγορά, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι η αύξηση που παρουσιάζεται αυτή τη στιγμή, οφείλεται κατά κύριο λόγο στην εσωτερική αγορά και όχι στις εξαγωγές.

Χαρακτηριστικά δε, μία από αυτές, η Europa, σημείωσε σημαντική αύξηση των πωλήσεών της το α’ τρίμηνο κατά 26% σύμφωνα με δηλώσεις της κας Ανούς Τζιρακιάν στο περιοδικό aluminium magazine, ενώ και η ALUMIL είχε αύξηση γύρω στο 15% σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις στον τύπο του προέδρου της Γιώργου Μυλωνά. Αντίστοιχα, οι εταιρίες Aluminco, Cosmos και Elvial είχαν αύξηση των πωλήσεών τους από 6-10%, με τα ίδια επίπεδα να κυμαίνονται και οι επιδόσεις των υπόλοιπων εταιριών του κλάδου διέλασης.

Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί, ότι η αύξηση των πωλήσεων των εταιριών διέλασης σε όγκο, είναι αρκετά μεγαλύτερη, λόγω της μείωσης των τιμών των προφίλ που είχαμε σε σχέσει με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2023.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.