ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Αντιπροσωπεία της Ε.Ε.Α. στο γραφείο του Γεν. Γραμ. Ενέργειας για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ ΙΙ»

Ο Γεν. Γραμ. Ενεργειας, Μ. Βερροιόπουλος

Αντιπροσωπεία της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου (Ε.Ε.Α.) αποτελούμενη από τον Πρόεδρο, Γ. Δουκίδη, την Αντιπρόεδρο, Α. Τζίκα, τη Γεν. Δ/ντρια, Ε. Γκανάκου και τους Προέδρους της ΠΟΒΑΣ και ΣΕΚΑ, Θ. Παγιάτη και Κ. Διαμαντή αντίστοιχα, επισκέφθηκε τον Γενικό Γραμματέα  Ενέργειας, Μ. Βερροιόπουλο.

Ο Γεν. Γραμ. αναφέρθηκε στην ένταξη ήδη 30.000 – 35.000 κατοικιών στο «Εξοικονομώ ΙΙ» (με την αντικατάσταση κουφωμάτων να είναι η πρώτη σε δημοφιλία παρέμβαση) και έθεσε τους στόχους του Υπουργείου για τη συνολική κάλυψη 60.000 – 65.000 κατοικιών με το τρέχον πρόγραμμα, δηλαδή την περίοδο 2018-2019.

Επίσης αναλύθηκε η Ευρωπαϊκή στρατηγική για μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης που μεταφράζεται σε ετήσιο στόχο για παρεμβάσεις σε περίπου 50.000 κατοικίες μέχρι το 2030.

Οι εκπρόσωποι του κλάδου έθεσαν τη σημασία για τη συνεχή λειτουργία του προγράμματος, τους ουσιαστικούς ελέγχους για την ποιότητα των παρεμβάσεων και την χρήση υψηλών προδιαγραφών και πιστοποιημένων συστημάτων αλουμινίου.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.