ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Επανήλθε στη κερδοφορία η ALUMIL, ισχυρά αποτελέσματα το 1ο εξάμηνο του 2018!

Η διοίκηση της ALUMIL AE ανακοίνωσε με μεγάλη ικανοποίηση ισχυρά αποτελέσματα για το α΄ εξάμηνο 2018, σύμφωνα με τα οποία ο Όμιλος επανήλθε στη κερδοφορία. Συγκεκριμένα, ο Όμιλος παρουσίασε σημαντική αύξηση πωλήσεων κατά 22%, ανερχόμενων πλέον σε €129,1 εκατ. έναντι €105,7 εκατ. του α΄ εξαμήνου 2017. Τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε €10,5 εκατ., έναντι €6,2 εκατ. του α΄ εξαμήνου 2017, σημειώνοντας αύξηση 69%. Τα αποτελέσματα προ φόρων παρουσιάζουν κέρδη ύψους €2,6 εκατ., αυξημένα κατά 375% έναντι των ζημιών €-0,9 εκατ. του α΄ εξαμήνου 2017.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα της μητρικής, οι πωλήσεις του α΄ εξαμήνου 2018 αυξήθηκαν κατά 25%, ανερχόμενες σε €76,9 εκατ., έναντι €61,7 εκατ. του α΄ εξαμήνου 2017. Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) παρουσίασαν ραγδαία αύξηση 739%, ανερχόμενα σε €6,2 εκατ., έναντι €0,7 εκατ. του α’ εξαμήνου 2017. Τα αποτελέσματα προ φόρων εμφανίζουν κέρδη €2,2 εκατ., έναντι ζημιών €-3,8 εκατ. του α΄ εξαμήνου 2017, ήτοι αυξημένα κατά 158%.

Ο πρόεδρος της ALUMIL Γιώργος Μυλωνάς

Η άνοδος των πωλήσεων οφείλεται, κυρίως, στις εξαγωγές του Ομίλου και ιδιαίτερα στην διείσδυση των επώνυμων αρχιτεκτονικών συστημάτων της ΑΛΟΥΜΥΛ στις αγορές του εξωτερικού, ενώ παράλληλα οι πωλήσεις των βιομηχανικών προφίλ κυμάνθηκαν στα ίδια επίπεδα. Η δε βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων εδράζει στην απόδοση της παραγωγικότητας στα υψηλής προστιθέμενης αξίας συστήματα αλουμινίου, καθώς και στην αύξηση του αριθμού των πελατών, παγκοσμίου εμβέλειας, του Ομίλου.

Ο κ. Γεώργιος Μυλωνάς, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΛΟΥΜΥΛ ΑΕ δήλωσε σχετικά: «Τα εξαιρετικά αποτελέσματα του εξαμήνου αποδεικνύουν ότι το πλάνο αναδιάρθρωσης το οποίο εκπόνησε και εφαρμόζει η διοίκηση της εταιρείας την τελευταία τριετία αρχίζει να αποδίδει σημαντικούς καρπούς. Η ΑΛΟΥΜΥΛ επανήλθε σε κερδοφορία και βρίσκεται πλέον σε τροχιά διαρκούς και βιώσιμης ανάπτυξης».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.