ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ALUMINCO: Επενδύει στην ποιότητα με εγκατάσταση θαλάμου δοκιμών του ift Rosenheim!

Οι δοκιμές στον εργοστάσιο της ALUMINCO πραγματοποιούνται από εκπαιδευμένο προσωπικό υπό την επίβλεψη των ελεγκτών του γερμανικού Ινστιτούτου

Η ALUMINCO επιδιώκοντας να βρίσκεται μπροστά από τις εξελίξεις, σε συνεργασία με τον πλέον αναγνωρίσιμο ευρωπαϊκό φορέα δοκιμών ift Rosenheim, πραγματοποίησε την εγκατάσταση θαλάμου δοκιμών στον χώρο του εργοστασίου της. Με πρωταρχικό στόχο την καινοτομία των προϊόντων και την πιστοποίηση αυτών εξασφαλίζεται άμεσος έλεγχος ποιότητας. Στο θάλαμο δοκιμάζονται η αεροδιαπερατότητα, η ανεμοπίεση και η υδατοστεγανότητα.

Ο θάλαμος είναι εξοπλισμένος με ακροφύσια, τα οποία ψεκάζουν νερό σε διάφορες κατευθύνσεις και ταυτόχρονα ασκείται συνεχόμενη πίεση για συγκεκριμένο χρόνο. Με αυτόν τον τρόπο προσομοιώνεται η ισχυρή βροχόπτωση σε συνδυασμό με δυνατό άνεμο, εφαρμόζοντας ακραίες περιβαλλοντικές συνθήκες στο δείγμα. Μετά από προκαθορισμένο χρονικό διάστημα, ελέγχεται το εσωτερικό της εκάστοτε κατασκευής για τυχόν εισροές νερού. Οι μετρήσεις των αισθητήρων καταγράφονται σε ειδικό λογισμικό και στη συνέχεια επεξεργάζονται.

Στον θάλαμο που έχει εγκατασταθεί, δοκιμάζονται η αεροδιαπερατότητα, ανεμοπίεση και υδατοστεγανότητα των συστημάτων της ALUMINCO

Το ift αφού ολοκλήρωσε την εγκατάσταση, πιστοποίησε ότι τα όργανα μέτρησης του θαλάμου μπορούν να εξάγουν ακριβή και επαναλαμβανόμενα αποτελέσματα. Παράλληλα εγκαταστάθηκε το λογισμικό της ift MessTec για τη διεξαγωγή δοκιμών.

Στον θάλαμο δοκιμών που βρίσκεται πλέον τοποθετημένος στις εγκαταστάσεις της ALUMINCO, θα διεξάγονται οι δοκιμές από εκπαιδευμένο από τον φορέα προσωπικό της εταιρίας υπό την επίβλεψη των ελεγκτών του ift ώστε να μπορούν να εκδοθούν τα σχετικά πιστοποιητικά δοκιμών και κατηγοριοποίησης για τα συστήματα της ελληνικής διέλασης.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button