ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ΠΟΒΑΣ: Συμμετοχή σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την αναβάθμιση των προσόντων της ειδικότητας του κατασκευαστή

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Κατασκευαστών Αλουμινίου και Σιδήρου (ΠΟΒΑΣ), συμμετέχει ως εταίρος στο Ευρωπαϊκό Έργο METVET, το οποίο εντάσσεται στη Βασική Δράση 3 (KA3) του ERASMUS+ «Joint Qualifications in Vocational Education and Training (VET)».

Σε αυτό το συγχρηματοδοτούμενο έργο συμμετέχουν ως εταίροι: η Σιβιτανίδειος Σχολή ως υπεύθυνος του έργου, το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, η ΠΟΒΑΣ, η ΕΝΑΙΡ Net Impresa Sociale Societa Consortile Srl, η EVTA (European Vocational Training Association), το IFB, η TUV AUSTRIA HELLAS και ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Η δράση του προγράμματος θα διαρκέσει έως 30/9/2020 και έχει ως κύριο στόχο την αναβάθμιση των υφιστάμενων προσόντων της ειδικότητας του κατασκευαστή αλουμινίου και σιδήρου, μέσα από τη σχεδίαση και αξιολόγηση ενός κοινού προγράμματος σπουδών στο επίπεδο 5 του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων για τους σπουδαστές ΕΠΑΛ ή ΙΕΚ, συνοδευόμενου από ένα μηχανισμό διασφάλισης ποιότητας και πιστοποίησης των αποκτηθέντων προσόντων.

Η ΠΟΒΑΣ εκπροσωπήθηκε από τον Δρ. Στέλιο Λαμπρακόπουλο, υπεύθυνο εκπαίδευσης και πιστοποίησης.

Η εναρκτήρια συνάντηση όλων των υπευθύνων των έργων πραγματοποιήθηκε 23/11 στις Βρυξέλλες και στη συνέχεια ακολούθησε η εναρκτήρια συνάντηση του έργου στην Ελλάδα στις 13-14/12 στη Σιβιτανίδειο Σχολή.

Την ΠΟΒΑΣ εκπροσώπησε ο Δρ. Στέλιος Λαμπρακόπουλος, υπεύθυνος εκπαίδευσης και πιστοποίησης.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.