ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ΠΟΒΑΣ: Συμμετοχή σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την αναβάθμιση των προσόντων της ειδικότητας του κατασκευαστή

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Κατασκευαστών Αλουμινίου και Σιδήρου (ΠΟΒΑΣ), συμμετέχει ως εταίρος στο Ευρωπαϊκό Έργο METVET, το οποίο εντάσσεται στη Βασική Δράση 3 (KA3) του ERASMUS+ «Joint Qualifications in Vocational Education and Training (VET)».

Σε αυτό το συγχρηματοδοτούμενο έργο συμμετέχουν ως εταίροι: η Σιβιτανίδειος Σχολή ως υπεύθυνος του έργου, το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, η ΠΟΒΑΣ, η ΕΝΑΙΡ Net Impresa Sociale Societa Consortile Srl, η EVTA (European Vocational Training Association), το IFB, η TUV AUSTRIA HELLAS και ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Η δράση του προγράμματος θα διαρκέσει έως 30/9/2020 και έχει ως κύριο στόχο την αναβάθμιση των υφιστάμενων προσόντων της ειδικότητας του κατασκευαστή αλουμινίου και σιδήρου, μέσα από τη σχεδίαση και αξιολόγηση ενός κοινού προγράμματος σπουδών στο επίπεδο 5 του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων για τους σπουδαστές ΕΠΑΛ ή ΙΕΚ, συνοδευόμενου από ένα μηχανισμό διασφάλισης ποιότητας και πιστοποίησης των αποκτηθέντων προσόντων.

Η ΠΟΒΑΣ εκπροσωπήθηκε από τον Δρ. Στέλιο Λαμπρακόπουλο, υπεύθυνο εκπαίδευσης και πιστοποίησης.

Η εναρκτήρια συνάντηση όλων των υπευθύνων των έργων πραγματοποιήθηκε 23/11 στις Βρυξέλλες και στη συνέχεια ακολούθησε η εναρκτήρια συνάντηση του έργου στην Ελλάδα στις 13-14/12 στη Σιβιτανίδειο Σχολή.

Την ΠΟΒΑΣ εκπροσώπησε ο Δρ. Στέλιος Λαμπρακόπουλος, υπεύθυνος εκπαίδευσης και πιστοποίησης.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button