ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΟΡΑ

Κίνα: Ρεκόρ εξαγωγών αλουμινίου το 2018 στους 5,8 εκατ. τόνους

Οι εξαγωγές αλουμινίου της Κίνας άγγιξαν νέο ρεκόρ το 2018, ξεπερνώντας τη συνολική αύξηση του 2017 που έφτασε το 20,9%. Η μεγάλη ζήτηση για κινεζικό αλουμίνιο σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στις κυρώσεις της κυβέρνησης των ΗΠΑ στη RUSAL που δημιούργησε προβλήματα στην προσφορά του ελαφρού μετάλλου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που εξέδωσαν οι τοπικές τελωνειακές αρχές, οι μονάδες παραγωγής πρωτόχυτου της Κίνας εξήγαγαν 5,8 εκατ. τόνους ακατέργαστου αλουμινίου μέσα στο 2018. Το παραπάνω συνέβη παρά τη εισαγωγή δασμού 10% στις εισαγωγές από τον πρόεδρο Τραμπ όσον αφορά στις ΗΠΑ.

Παρότι οι δασμοί Τραμπ όντως έκαναν αρχικά τη ζωή δύσκολη για τις κινεζικές μονάδες παραγωγής πρωτόχυτου αλουμινίου, ήρθαν στη συνέχει οι κυρώσεις προς την RUSAL και ισοσκέλισαν την κατάσταση.

Τον τελευταίο μήνα του περασμένου έτους, οι εξαγωγές του ασιατικού γίγαντα κατέγραψαν μείωση 0,6% στους 527 χιλ. τόνους ωστόσο ήταν ιδιαίτερα αυξημένες κατά 19,8% σε σύγκριση με το 2017.

Τον περασμένο Νοέμβριο οι κινεζικές εξαγωγές έφτασαν τους 530 χιλ. τόνους σημειώνοντας το δεύτερο υψηλότερο ρεκόρ τους χάρη στην αύξηση των φοροαπαλλαγών που έφτασε το 16%.

Είναι αξιοσημείωτο ότι οι μηνιαίες εξαγωγές αλουμινίου της Κίνας από το καλοκαίρι και μετά ξεπέρασαν το όριο των 500 χιλ. τόνων στους 6 από τους 7 υπολειπόμενους μήνες μέχρι το τέλος του περασμένου έτους.

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών προβλέπουν ότι την ταρίφα του 10% οι κινεζικές μονάδες πρωτόχυτου αλουμινίου μπορούν να την απορροφήσουν ωστόσο αν η κυβέρνηση των ΗΠΑ αποφασίσει να την αυξήσει στο 25% η κατάσταση σαφώς θα διαφοροποιηθεί.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.