ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Προσχέδιο Τεχνικής Οδηγίας τοποθέτησης κουφωμάτων από την ΠΟΒΑΣ στο ΤΕΕ

H Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αλουμινίου και Σιδήρου – ΠΟΒΑΣ, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει τον κλάδο σχετικά με την εξέλιξη της Τεχνικής Οδηγίας τοποθέτησης κουφωμάτων, που λύνει ένα μακροχρόνιο πρόβλημα του κλάδου το οποίο έχει να κάνει με την κακοποίηση του τελικού προϊόντος. Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεόφιλος Παγιάτης, συνοδευόμενος από τους επιστημονικούς σύμβουλους της ΠΟΒΑΣ Δρ. Νικόλαο Κεραμίδα και Δρ. Στέλιο Λαμπρακόπουλο, επισκέφθηκαν πρόσφατα το ΤΕΕ και κατέθεσαν το προσχέδιο της προτεινόμενης Τεχνικής Οδηγίας.

[cp_modal display=”inline” id=”cp_id_06103″][/cp_modal]

Η νέα Τεχνική Οδηγία, πιστεύεται ότι θα ολοκληρωθεί από το ΤΕΕ σε εύλογο χρονικό διάστημα και θα τεθεί σε εφαρμογή προφυλάσσοντας τις κατασκευαστικές εταιρείες κουφωμάτων, την βιομηχανία και τους καταναλωτές.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο κ. Παγιάτης, “από την πλευρά της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε όποτε ολοκληρωθεί η νέα Τεχνική Οδηγία να υιοθετηθεί από το Τ.Ε.Ε., ενώ θα να είναι πλήρως εναρμονισμένη με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές τοποθέτησης κουφωμάτων, αλλά και με το Ευρωπαϊκό δίκαιο ανταγωνισμού και θα αφορά τον κλάδο Αλουμινίου, Ξύλου και PVC στις πόρτες και στα παράθυρα…”.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button