ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ΣΕΚΑ: Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας στη Σχολή Ειδίκευσης Τεχνιτών Αλουμινίου στον Αυλώνα

Το νέο έτος καλωσόρισαν οι μαθητές της Σχολής Τεχνιτών Αλουμινίου Ε.Κ.Κ.Ν Αυλώνα, κόβοντας την πίτα τους, με την παρουσία των Κώστα Διαμαντή, Προέδρου ΣΕΚΑ, Νίκου Πρεβελιανάκη, Οικονομικού Δ/ντή ΣΕΚΑ και του Υπεύθυνου Εκπαίδευσης της Σχολής, Κωνσταντίνου Λένου.

Χωρίς τυμπανοκρουσίες, αλλά με την ίδια ζέση της πρώτης χρονιάς, ο ΣΕΚΑ και ο πρωτεργάτης αυτής της προσπάθειας κ. Λένος συνεχίζουν με συνέπεια και συνέχεια αυτό που πριν 7 χρόνια ξεκίνησαν.

Την ιδέα του πρώην Προέδρου του ΣΕΚΑ, Κωνσταντίνου Λένου, ένα όνειρο, ένας διακαής πόθος, ένα παράτολμο εγχείρημα, να διδαχτούν την τέχνη του αλουμινά οι ανήλικοι στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων στον Αυλώνα.

Η πρώτη προσέγγιση το 2008 δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα ωστόσο η ανάληψη της Δ/νσης από τον Παύλο Δουλάμη το 2011 άλλαξε τα πράγματα άρδην, καθώς βρέθηκε το πρόσφορο έδαφος για να ευδοκιμήσει αυτή η σημαντική πρωτοβουλία.

Ο νυν Πρόεδρος του ΣΕΚΑ, Κώστα Διαμαντής (1ος από αριστερά), με τον τέως Πρόεδρο, Κωνσταντίνο Λένο και τους εκπαιδευμένους της Σχολή Ειδίκευσης Τεχνιτών Αλουμινίου στην Ε.Κ.Κ.Ν Αυλώνα

Ταυτόχρονα με την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξη του Δ/ντή του Δημοτικού Σχολείου Ε.Κ.Κ.Ν Αυλώνα, Νίκου Αρμένη, ο οποίος ήταν ήδη πεπεισμένος στην αναγκαιότητα του ότι η τεχνική εκπαίδευση πρέπει να πάρει τα ηνία στους χώρους κράτησης.

Αυτοί οι δύο ευαισθητοποιημένοι άνθρωποι, βοήθησαν τον ΣΕΚΑ, μέσω του ΙΝΚΑΛ, να υποβάλει αίτημα προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο εγκρίθηκε και έτσι ιδρύθηκε και λειτουργεί η Σχολή Ειδίκευσης Τεχνιτών Αλουμινίου.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν επίσης και η ανταπόκριση πολλών επιχειρήσεων του κλάδου αλουμινίου, που έσπευσαν να βοηθήσουν προσφέροντας πρώτες ύλες, μηχανήματα, εξαρτήματα και αναλώσιμα.

Ο ΣΕΚΑ βραβεύθηκε για αυτή την εθελοντική του δράση τον Ιούλιο του 2017 στη διάρκεια των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Εθελοντισμού Voluntary Action στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.