ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ALUMIL: Επανήλθε σε κερδοφορία το 2018, στο 82% το ποσοστό των εξαγωγών!

Το 2018 φαίνεται ότι ήταν μία σημαντική από πλευράς αποτελεσμάτων χρονιά για την ALUMIL AE, αφού ο όμιλος επανήλθε σε κερδοφορία, κάτι που ήδη είχε φανεί και από τα ανακοινωθέντα κατά το α’ εξάμηνο οικονομικά αποτελέσματα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του περιοδικού aluminium magazine, η ALUMIL σε επίπεδο ομίλου, θα παρουσιάσει για την προηγούμενη χρήση, κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) γύρω στα 21 εκατ. ευρώ, ενώ οι συνολικές της πωλήσεις υπολογίζεται ότι άγγιξαν τα 260 εκατ. ευρώ, έναντι πωλήσεων 211 εκατ. ευρώ το 2017, δηλαδή μία αύξηση της τάξεως του 23%. Σημαντικό είναι ότι το ποσοστό εξαγωγών του ομίλου έφθασε το 82% των πωλήσεων!

Η άνοδος των πωλήσεων οφείλεται, τόσο στις εξαγωγές του Ομίλου και ιδιαίτερα στην διείσδυση των επώνυμων αρχιτεκτονικών συστημάτων της ALUMIL στις αγορές του εξωτερικού, αλλά και στην αύξηση των πωλήσεων στην ελληνική αγορά που δείχνει σαφή σημάδια ανάκαμψης, κυρίως λόγω της έναρξης του προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών «εξοικονόμηση κατ’οίκον».

Παράλληλα, η βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων εδράζει στην απόδοση της παραγωγικότητας στα υψηλής προστιθέμενης αξίας συστήματα αλουμινίου, καθώς και στην αύξηση του αριθμού των πελατών, παγκοσμίου εμβέλειας, του Ομίλου.

Καταλήγοντας, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι το πλάνο αναδιάρθρωσης το οποίο εκπόνησε και εφαρμόζει η διοίκηση της εταιρείας την τελευταία τριετία, έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς. Η ALUMIL έχει επανέλθει σε κερδοφορία και βρίσκεται πλέον – όπως όλα δείχνουν – σε τροχιά διαρκούς και βιώσιμης ανάπτυξης!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.