ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΤΑΙΡΙΩΝΤΕΧΝΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

db BLOCK, ηχομονωτικό, αντικραδασμικό, θερμομονωτικό υλικό για απεριόριστες εφαρμογές!

Το db Block είναι ένα νέο επαναστατικό υλικό με τέσσερις χαρακτηριστικές ιδιότητες. Συγκεκριμένα είναι ένα ηχομονωτικό – αντικραδασμικό επίχρισμα σε μορφή πάστας, με στεγανοποιητικές και θερμομονωτικές ιδιότητες με υψηλή πρόσφυση σε κάθε τύπο επιφάνειας, χωρίς τη χρήση ασταριού. Η καινοτόμος σύνθεσή του, εμπεριέχει ακρυλικές και πολυουρεθανικές ρητίνες, καθώς και μείγμα καουτσούκ τύπου Buna-s. Παρέχει υψηλή ηχομονωτική ικανότητα απορρόφησης αερόφερτων και κτυπογενών θορύβων που προέρχονται από το εξωτερικό ή το εσωτερικό περιβάλλον.

Εφαρμόζεται σε εξωτερικές και εσωτερικές επιφάνειες και διασφαλίζει ακουστική άνεση στο εσωτερικό κατοικιών και επαγγελματικών χώρων, περιορίζοντας τη μετάδοση ενοχλητικών και ανεπιθύμητων θορύβων έως και 15dB. Εφαρμόζεται με πολύ καλά αποτελέσματα και σε μεταλλικές επιφάνειες.

Η μοναδικότητά του, εστιάζεται στην παστώδη μορφή του που διασφαλίζει εξαιρετική εργασιμότητα και δυνατότητα εφαρμογής ακόμη και στα πλέον δυσπρόσιτα σημεία των κτιριακών δομών. Απαιτείται μικρή αναλογία βάρους και πάχους ως προς την καλυπτόμενη επιφάνεια, ενώ πέραν της ηχοπροστασίας, στεγανοποιεί και θερμομονώνει. Κατά την εφαρμογή του, μπορεί εφόσον είναι επιθυμητό, να λειανθεί με την ίσια πλευρά της σπάτουλας και να αποδώσει ικανοποιητικά επίπεδη επιφάνεια. Εφόσον χρειαστεί, μπορεί να σπατουλαριστεί, με ελαστομερή στόκο ή να βαφεί απευθείας με κατάλληλα υδατοδιαλυτά οικοδομικά χρώματα.

Το dB BLOCK, δημιουργήθηκε για να αντιμετωπίσει την ηχορύπανση και να διασφαλίσει καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στους κατοίκους κάθε κτιρίου, στον αρχικό σχεδιασμό του οποίου δεν είχε προβλεφθεί η ηχοπροστασία του.

Εφαρμογές

Το dB BLOCK είναι κατάλληλο για την ηχομόνωση τοίχων, δαπέδων και φερόντων οργανισμών κατασκευασμένων από διάφορα υλικά, όπως: οπλισμένο σκυρόδεμα, σοβά, ξύλο, δομικές ξυλοκατασκευές τύπου OSB, κόντρα πλακέ θαλάσσης, γυψοσανίδες, τσιμεντοσανίδες, μεταλλικοί δοκοί, πάνελ αλουμινίου, λαμαρίνες, πολυεστέρα κλπ. Εφαρμόζεται σε πάχη έως 3mm ανά στρώση. Ανάλογα με τις απαιτήσεις της εφαρμογής, όπου κρίνεται απαραίτητο, μπορεί να ακολουθήσει και δεύτερη στρώση. Ιδανική λύση για τη μείωση των θορύβων που μεταδίδονται μέσω των τοίχων και των δαπέδων και μεταφέρονται μέσω του αέρα ή είναι κτυπογενείς (EN ISO 717-2), όπως κρούσεις, κραδασμοί πλυντηρίων, ρίψεις αντικειμένων, δυνατές φωνές και κάθε άλλος θόρυβος που ξεπερνάει τα όρια της ακουστικής άνεσης. Η εφαρμογή του σε δάπεδα, εκτός της μείωσης της έντασης του ήχου, διασφαλίζει και μείωση των δονήσεων.

Αποτελεσματικό σε περιπτώσεις μετάδοσης ήχων μέσω υδραυλικών πλαστικών σωληνώσεων, μπανιέρων (πριν την τοποθέτησή τους), εγκαταστάσεων θέρμανσης, κλιματισμού, αερισμού, υδρορροών, σπιράλ αεραγωγών, επαλείφοντάς τα εξωτερικά. Σε κτίρια και κατοικίες που βρίσκονται κοντά σε αεροδρόμια, σιδηροδρομικές γραμμές, αυτοκινητόδρομους, μπορεί να μειωθεί σημαντικά το επίπεδο θορύβου στους εσωτερικούς χώρους των κτιρίων, με φυσικό αποτέλεσμα την ηχητική τους απορρύπανση. Προσφύεται άριστα και διασφαλίζει ηχομόνωση σε όλους τους εσωτερικούς χώρους σκαφών ή πλοίων, από τον παφλασμό των κυμάτων, ο οποίος διαπερνά και αναπαράγεται κατά μήκος του σκάφους, μειώνοντας τον ήχο κατά το ήμισυ.

Μεταλλικές επιφάνειες

Μεταλλικά κτίρια από πάνελ αλουµινίου, πατάρια, επενδύονται µε dB BLOCK και µειώνουν εντυπωσιακά τον ήχο της βροχής ή άλλο ήχο προερχόµενο από το εξωτερικό περιβάλλον. Οι χαλύβδινες άβαφες επιφάνειες, προετοιμάζονται με το κατάλληλο αστάρι. Συνδυάζεται και συγκολλά κάθε τύπου αφρώδη ηχοαπορροφητικά φύλλα.

Κατανάλωση: 3,30kg/m²/3mm πάχους στρώσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και πωλήσεις επισκεφθείτε το e-technostore.com

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.