ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

STORM: Ηλεκτρική μοτοσυκλέτα από αλουμίνιο κάνει τον γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες!

Ένα γκρουπ ολλανδών φοιτητών από το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Eindhoven ανέπτυξε την πρώτη ηλεκτρική μηχανή ταξιδίου STORM. Στόχος ήταν η ανάπτυξη ενός οχήματος μηδενικής εκπομπής ρύπων που δεν κάνει εκπτώσεις σε θέματα σχεδιασμού, ασφάλειας και οδηγικής απόλαυσης.

Η μοτοσυκλέτα STORM κάνει εκτεταμένη χρήση αλουμινίου, με υψηλού επιπέδου προϊοντικές λύσεις από τη Sapa. Το πλαίσιο που περιλαμβάνει τη συστοιχία από μπαταριές είναι μοναδικό και έχει κατασκευαστεί στη μονάδα διέλασης της Sapa στο Drunen.

Οι φοιτητές έβγαλαν βόλτα την ηλεκτρική μηχανή τους, κάνοντας τον γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες. Έφυγαν από την πόλη του Eindhoven και σε διάστημα 80 ημερών διένυσαν περίπου 23.000 χλμ.

Ταξίδια μεγάλων αποστάσεων με ηλεκτρικές μηχανές έχουν ξαναγίνει, αυτό που κάνει όμως τη διαφορά στην περίπτωση της STORM είναι ότι το αρθρωτό σύστημα μπαταριών που διαθέτει, προσφέρει αυτονομία 380 χλμ με μία φόρτιση.

Εκτός των άλλων, η STORM είναι και αρκούντως γρήγορη, φτάνοντας τα 100 χλμ/ω από στάση σε χρόνο περίπου 5 δευτερόλεπτα.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού η επαναφόρτιση των μπαταριών έγινε στο συμβατικό τοπικό ηλεκτρικό δίκτυο κάθε χώρας, μεταξύ άλλων σε εταιρείες, κατοικίες, εκπαιδευτικά ιδρύματα κ.α., αποδεικνύοντας ότι το ταξίδι μακράς διαρκείας με μία ηλεκτρική μοτοσυκλέτα δεν είναι ουτοπία ακόμη και σήμερα… με τη βοήθεια του αλουμινίου!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.