ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΟΡΑ

Η fischer αυξάνει τις πωλήσεις της πάνω από τα 860 εκατ. ευρώ

Ο όμιλος εταιριών fischer ολοκλήρωσε επιτυχημένα και το οικονομικό έτος 2018. Με κύκλο εργασιών 864 εκατομμύρια ευρώ, η οικογενειακή επιχείρηση με έδρα το Waldachtal στον βόρειο Μέλανα Δρυμό (νοτιοδυτικά της Στουτγάρδης στη Γερμανία) ξεπέρασε τον κύκλο εργασιών του προηγούμενου έτους (812 εκατομμύρια ευρώ) κατά 52 εκατομμύρια ευρώ (αύξηση 7%). Ο τομέας συστημάτων στερέωσης fischer συνεισέφερε πάνω από τον μέσο όρο των 5 επιχειρησιακών τομέων του ομίλου (συστήματα στερέωσης fischer, συστήματα αυτοκινήτου fischer, παιχνίδια fischertechnik, συμβουλευτικές υπηρεσίες fischer και LNT αυτοματισμοί).

Η ελληνική θυγατρική του ομίλου fischer hellas, που διευθύνεται από τον Απόστολο Καβάκα, αύξησε τον κύκλο εργασιών της κατά 39%.

Επέκταση διεθνών δραστηριοτήτων

Ο όμιλος εταιρειών fischer δραστηριοποιείται σε διεθνές επίπεδο για αρκετές δεκαετίες και συνεχίζει να επεκτείνει την παρουσία του στην παγκόσμια αγορά. Μια ακόμη παραγωγική εγκατάσταση εξαρτημάτων αυτοκινήτων (10.000 τ.μ.) ξεκίνησε τον Ιούνιο στην Taicang (κοντά στη Σαγκάη). Ο τομέας εξαρτημάτων αυτοκινήτων επίσης επέκτεινε τις παραγωγικές και αποθηκευτικές του εγκαταστάσεις στις ΗΠΑ (Auburn Hills, Michigan).

Η fischer ενίσχυσε την παρουσία της στην αναπτυσσόμενη αγορά της Ανατολικής Ευρώπης, εξαγοράζοντας τον εισαγωγέα της στη Ρουμανία την εταιρία Profix S.R.L, και ιδρύοντας την τοπική θυγατρική. Ο όμιλος δραστηριοποιείται πλέον με 47 θυγατρικές σε 35 χώρες και έχει πωλήσεις σε πάνω από 100 χώρες.

Ο όμιλος εταιρειών fischer προβλέπει παρόμοια αύξηση του κύκλου εργασιών με αυτή του 2018. Επιπρόσθετα, και άλλες εταιρίας θα ενταχθούν στον όμιλο εταιρών fischer.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι το 2018, o όμιλος απασχολούσε 5.200 άτομα, 200 περισσότερα από το 2017.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.