ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Έφυγε ο Στέλιος Κόχυλας, από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του κλάδου!

Ο Στέλιος Κόχυλας, ο ιδρυτής και η ψυχή της ΑΝΑΛΚΟ, έφυγε από κοντά μας μετά από μία σύντομη ασθένεια. Ήταν 72 ετών και από τους πρωτοπόρους στον χώρο της επιφανειακής προστασίας και βαφής του αλουμινίου και σίγουρα μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του κλάδου, τον οποίο υπηρέτησε σεμνά και δημιουργικά.

Ανέπτυξε μία πολυσχιδή και πλούσια δραστηριότητα, από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 με την λειτουργία της πρώτης μονάδας ανοδίωσης ΑΝΟΔΙΩΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Το 1987 ίδρυσε την ΑΝΑΛΚΟ ΕΠΕ η οποία με βασικό αντικείμενο την ηλεκτροστατική βαφή αλουμινίου, αναπτύχθηκε ταχέως και μέσα σε λίγο διάστημα εξελίχθηκε το μεγαλύτερο ανεξάρτητο βαφείο ηλεκτροστατικής βαφής στην ελληνική αγορά, κάτι φυσικά που το διατηρεί μέχρι σήμερα.

Όλα αυτά τα χρόνια, ο διορατικός Στέλιος Κόχυλας πρωτοστατούσε πάντα με τις «έξυπνες» επιλογές και επενδύσεις του σε κάθε νέα τεχνολογία που εμφανιζόταν στην επιφανειακή κατεργασία και βαφή του αλουμινίου, ενώ ανάλογη μονάδα δημιούργησε στη Ρουμανία.

Ο Κλάδος του Αλουμινίου αποχαιρετά με βαθιά συγκίνηση και οδύνη το φίλο και συνεργάτη Στέλιο. Ο δικός μας Στέλιος που μέχρι τελευταία στιγμή μοχθούσε και προσπαθούσε να δώσει με τις περισσότερες δυνάμεις που είχε την αγάπη του για το Αλουμίνιο. Τεράστια η διαδρομή του, βίωσε, έζησε και ισορρόπησε με επιμονή και υπομονή στα μέγιστα, δεκαετίες τώρα τον Κλάδο.

Στέλιος Κόχυλας, ένας πραγματικός εργάτης, ένας υπέροχος άνθρωπος, αφοσίωσε όλη του τη ζωή για τον κλάδο.

Φίλοι, συνεργάτες, συγγενείς και όλοι εκείνοι που βρεθήκαμε στη μεγάλη του πορεία, αισθανόμαστε τυχεροί που τον γνωρίσαμε και συνεργαστήκαμε μαζί του.

Καλό ταξίδι φίλε Στέλιο….

Σχετικά Άρθρα

Back to top button