ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

AkzoNobel: Το Steel Blue Gray της Anodic Collection στο Radisson Blu Hotel της Λάρνακας

Η ξενοδοχειακή μονάδα Radisson Blu Hotel & Residence στη Λάρνακα του παγκοσμίως γνωστού Carlson Rezidor Hotel Group, εγκαινιάστηκε το 2018 και είναι κατασκευασμένη με βάση τα υψηλότερα standard. Πρόκειται για συγκρότημα 5 αστέρων, που στους 16 ορόφους του στεγάζει 106 δωμάτια με θέα στη θάλασσα, 7 bar και εστιατόρια, χώρους αναψυχής και ευεξίας καθώς και πληθώρα καταστημάτων.

Δίνει νέα πνοή στο παλιό λιμάνι της Λάρνακας και σηματοδοτεί τον εκσυγχρονισμό της πόλης. Το έργο, δημιουργία του γραφείου Panayides Spinazzola Architects, είναι υποψήφιο για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Σύγχρονης Αρχιτεκτονικής Miesvander Rohe για το 2019.

Για τον χρωματισμό των συστημάτων αλουμινίου του κτιρίου επιλέχθηκε η υπερανθεκτική πούδρα Steel Blue Gray της AkzoNobel, που αποδίδει το λείο μεταλλικό εφέ της γκρί μπλέ ανοδίωσης. Είναι μία από τις νέες αποχρώσεις σε εφέ Anodic που προσφέρονται στην αξεπέραστη τεχνολογία Interpon D2525.

H Anodic III είναι η μεγαλύτερη συλλογή χρωμάτων πούδρας που αποδίδουν εξαιρετικά το αισθητικό αποτέλεσμα της ανοδίωσης του αλουμινίου. Αποτελείται από 12 λείες matt μεταλλικές αποχρώσεις που καλύπτουν όλο το φάσμα των natural, gold, champagne bronze και steel blue εφέ.

Προσφέρουν περιβαλλοντικά βιώσιμη λύση για το φινίρισμα αλουμινίου και χάλυβα για τις αρχιτεκτονικές κατασκευές, που συνδυάζει το εφέ ανοδίωσης με τη σταθερότητα και αντοχή των πουδρών βαφής. Πρόκειται για πούδρες της σειράς Interpon D2525 (Florida test 5 ετών) με αποδεδειγμένη αντοχή στις έντονες καιρικές συνθήκες για πάνω από 25 έτη, οι οποίες συνοδεύονται από μακροχρόνιες εγγυήσεις χρώματος για μεγάλα έργα.

Σε σύγκριση με την ανοδίωση του αλουμινίου, η βαφή με πούδρες Anodic IIΙ προσφέρει:

  • Καλύτερη σταθερότητα χρώματος
  • Δυνατότητα για εφαρμογή και σε χαλύβδινα αρχιτεκτονικά στοιχεία
  • Οικονομία στην εφαρμογή σε σύγκριση με ανοδίωση 18-25µm
  • Ανταπόκριση σε αυστηρά περιβαλλοντικά κριτήρια παρέχοντας βαθμούς LEED
  • Δυνατότητα επισκευής εκδορών επί τόπου

www.colorinarchitecture.gr

Ταυτότητα Έργου

Αρχιτεκτονικό Γραφείο: Panayides Spinazzola Architects
Συστήματα Αλουμινίου: Etem
Χρώμα: Y2215F Steel Blue Grey Interpon D2525

Σχετικά Άρθρα

Back to top button