ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Το 1/3 των πόρων της β’ φάσης του “εξοικονομώ ΙΙ” σε Αττική και Κεντρική Μακεδονία!

Η Β’ φάση του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ» με επιπλέον 275 εκατ. ευρώ θα καλύψει 25.000 κατοικίες. Μαζί με την συμμετοχή των ιδιωτών, το ύψος των παρεμβάσεων αναμένεται να υπερβεί τα 400 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα να κλείνει ο κύκλος του προγράμματος με συνολικά έργα ενεργειακής αναβάθμισης αξίας άνω του 1 δισ. ευρώ.

Το 1/3 το πόρων της β’ φάσης (περίπου 96 εκατ. ευρώ) θα διατεθούν στις περιφέρειες Αττικής και κεντρικής Μακεδονίας και τα λιγότερα στις περιφέρειες Βορ. Αιγαίου (4,9 εκατ. ευρώ) και Ιονίων Νήσων (5,3 εκατ. ευρώ), σύμφωνα με τον πίνακα κατανομής των πόρων που δημοσιεύουμε παρακάτω.

Κατά την Α’ φάση υλοποίησης του προγράμματος χρηματοδοτήθηκαν παρεμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 640 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 362 εκατ. ευρώ χρηματοδοτήθηκαν μέσω επιδοτήσεων από πόρους του ΕΣΠΑ και του ΠΔΕ. Συνολικά αναβαθμίστηκαν ενεργειακά περί τις 43.000 κατοικίες.

Ο προϋπολογισμός των 275 εκατ. ευρώ του Β’ Κύκλου, αφορά τους πόρους του «Ταμείου Εξοικονομώ II» που διατίθεται κυρίως για χορήγηση δανείων για την υλοποίηση παρεμβάσεων και επιδότηση επιτοκίου, και το «Πρόγραμμα Άμεσης Ενίσχυσης» που διατίθεται για επιχορήγηση κεφαλαίου για την υλοποίηση παρεμβάσεων και κόστος ενεργειακών επιθεωρήσεων, μελετών και συμβούλου έργου.

Για την περιφερειακή κατανομή έχει ληφθεί υπόψη η συνεισφορά των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων των Περιφερειών και το πλήθος κτηρίων και νοικοκυριών των Περιφερειών, η κατανομή των πόρων του ΕΠ «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία», βάσει της Κοινής Υπουργικής Απόφασης σύστασης του «Ταμείου Εξοικονομώ ΙΙ» καθώς και οι Εθνικοί Πόροι.

Πατήστε εδώ για να ενημερωθείτε για όλες τις λεπτομέρειες της β’ φάσης του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button