ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

EXALCO: Στρέφει το βλέμμα της στις αγορές της Βόρειας Αμερικής!

Με αιχμή του δόρατος την καινοτομία των προϊόντων της, η EXALCO βάζει πλώρη για τις απαιτητικές αγορές των ΗΠΑ και του Καναδά, σύμφωνα με δηλώσεις του Θάνου Τσιάρα.

Η EXALCO έχει έναν πολύ έντονο εξαγωγικό προσανατολισμό εδώ και πολλές δεκαετίες. Η υψηλή ποιότητα των προϊόντων της εταιρείας έχει οδηγήσει σε αυξημένη εξαγωγική δραστηριότητα και αναγνωρισιμότητα παγκοσμίως. Σήμερα, η θεσαλική διέλαση εξάγει περίπου το 70% των ποσοτήτων που παράγει, µε έναν κύκλο εργασιών που ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ τα τελευταία χρόνια στις αγορές εκτός Ελλάδας.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Θάνος Τσιάρας στο “Forbes”: «…Τα συστήματα της εταιρείας µας έχουν τοποθετηθεί σε αξιόλογα κτίρια σε διάφορες χώρες του εξωτερικού, όπως στην Ιταλία, τη Ρουμανία, τη Γαλλία, τη Βουλγαρία, τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Αμερική, κι αυτό µας έχει κάνει ιδιαίτερα περήφανους…».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της EXALCO, Θάνος Τσιάρας

Προθέτοντας στη συνέχεια: «…Επόμενος στόχος για την EXALCO είναι οι αγορές της Βόρειας Αμερικής και του Καναδά, µε σκοπό την ενίσχυση της παρουσίας µας σε αυτές τις χώρες. Ήδη έχουν υπογραφεί συνεργασίες µε τοπικούς συνεργάτες και µε γοργούς ρυθμούς προχωρά η πιστοποίηση των προϊόντων µας σύμφωνα µε τα αμερικανικά πρότυπα, ώστε να διεισδύσουμε ακόμα πιο δυναμικά στις συγκεκριμένες αγορές…».

Το εντυπωσιακό “Atlantis the Royal” στο Ντουµπάι φέρει minimal κουφώματα υψηλής αισθητικής με συστήματα EXALCO

Αιχμή του δόρατος η καινοτομία

Η EXALCO επενδύει σταθερά στην καινοτομία, με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητά της. Επενδύει ολοένα σε ανθρώπινο δυναμικό, στην έρευνα και την ανάπτυξη, καθώς και στη συνεργασία µε πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα, ώστε να δημιουργούνται οι βέλτιστες συνθήκες για νέα, πρωτοποριακά προϊόντα που εξυπηρετούν τον κατασκευαστικό κόσμο, προάγουν την εξέλιξη και προσφέρουν ολοκληρωμένες λύσεις στον χώρο της αρχιτεκτονικής.

Χαρακτηριστικά, ως παράδειγμα καινοτομίας και πρωτοπορίας, ο κ. Τσιάρας ανέφερε στο “Forbes” το “Atlantis the Royal” στο Ντουµπάι – ένα μεγάλο έργο στο οποίο έβαλε η εταιρεία τη σφραγίδα της. Συγκεκριμένα τονίζει ο Δ/νων Σύμβουλος της EXALCO, «…Ήταν το μεγαλύτερο έργο σε minimal κουφώματα υψηλής αισθητικής που έγινε ποτέ παγκοσμίως! Κορυφαία αρχιτεκτονικά γραφεία επέλεξαν τα συστήματα της EXALCO, ανάμεσα σε παγκόσμιους γίγαντες της βιομηχανίας αλουμινίου και τα ξεχώρισαν ως τα καταλληλότερα για να «ντύσουν» το συγκεκριμένο εμβληματικό έργο…».

Ιδιόκτητο φωτοβολταϊκό πάρκο της EXALCO

Στρατηγική επιλογή οι επενδύσεις να γίνονται στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τον κ. Τσιάρα, «…οι παραγωγικές επενδύσεις γίνονται στην Ελλάδα και αυτό είναι μια σημαντική στρατηγική απόφαση της Διοίκησης». Το 2024 είναι μια χρονιά-ορόσημο για την EXALCO, καθώς ολοκληρώνεται ένα επενδυτικό πρόγραμμα 35 εκατ. ευρώ που αφορά τον πλήρη εκσυγχρονισμό των παραγωγικών εγκαταστάσεων και την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας, καθιστώντας την EXALCO ένα από τα πιο σύγχρονα εργοστάσια της Ευρώπης.

Επίσης φέτος θα ολοκληρωθεί το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας σε έργα ΑΠΕ ύψους 15 εκατ. ευρώ, µε την ολοκλήρωση των οποίων, ο Όμιλος πλέον θα έχει ιδιόκτητους σταθμούς ενέργειας άνω των 38 MW.

Χαρακτηριστικά τόνισε στο “Forbes” ο κ. Τσιάρας «…θέλω να αναφέρω ότι η EXALCO -πρώτη στον κλάδο της- ξεκίνησε να επενδύει σε ΑΠΕ από το 2004. Η ενεργειακή μετάβαση της εταιρείας µας ήταν και είναι ένα όραμα του σημερινού µας Προέδρου, Γιάννη Αστ. Καντώνια, µε αποτέλεσμα σήμερα η EXALCO να καθίσταται ενεργειακά ανεξάρτητη και να μηδενίζει το ενεργειακό της αποτύπωμα».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.