Συμβουλές για κουφώματα

Ο σωστός καθαρισμός των κουφωμάτων αλουμινίου

Είναι απολύτως φυσιολογικό τα κουφώματα καθώς και τα ίδια τα παράθυρα να επικαλύπτονται από βρωμιά και επίμονους ρύπους με το πέρασμα του χρόνου, που γίνονται όλο και πιο δύσκολο να καθαριστούν λόγω των καιρικών συνθηκών, του ήλιου και της υγρασίας. Αν λάβουμε, επίσης, υπόψη, τις ακαθαρσίες που αφήνουν τα πουλιά ή τα κάθε λογής έντομα στις επιφάνειες των κουφωμάτων, κατανοούμε πως ο καθαρισμός τους είναι μια δύσκολη και απαιτητική εργασία. Είναι, όμως, και απαραίτητη, ειδικά αν έχετε κουφώματα αλουμινίου, των οποίων ένα πολύ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι η εντυπωσιακή τους όψη. Το ερώτημα, όμως, είναι ποιος είναι ο καλύτερος και πιο σωστός τρόπος για τον καθαρισμό κουφωμάτων και παραθύρων αλουμινίου;

Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει μερικές απλές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις τα κουφώματα αλουμινίου σου στην καλύτερη δυνατή τους κατάσταση. Αρχικά, είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε πως οι μέθοδοι καθαρισμού ποικίλουν ανάλογα με την ηλικία και το φινίρισμα των κουφωμάτων. Τα πιο σύγχρονα κουφώματα αλουμινίου με ηλεκτροστατική βαφή, απαιτούν ένα λιγότερο σκληρό τρίψιμο από ό,τι παλαιότερα κουφώματα, ηλικίας άνω των 15 ετών που δεν έχουν αντίστοιχο φινίρισμα.

Η ηλεκτροστατική βαφή χαρίζει στο κούφωμα ένα πολύ πιο ανθεκτικό φινίρισμα που δεν διαβρώνεται από τις καιρικές συνθήκες και την ισχύ των ηλιακών ακτινών, διατηρώντας την αρχική απαλή αίσθηση του αλουμινίου.

Ο καλύτερος τρόπος να καθαρίζετε τέτοιου είδους κουφώματα είναι εξαιρετικά απλός: Καθαρίζετέ τα κάθε 3 μήνες. Ξεκινήστε από ψηλά, ώστε να μη λερώνετε επιφάνειες που έχετε ήδη καθαρίσει. Χρησιμοποιήστε ζεστό νερό με σαπούνι και ένα μαλακό πανί – αν έχετε πανάκια με μικροΐνες ακόμη καλύτερα! Μη χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε καθαριστικά ή διαβρωτικά προϊόντα, καθώς καταστρέφουν το φινίρισμα και ακυρώνουν την εγγύηση.

Μην ξεχνάτε να καθαρίζετε σημεία που δεν φαίνονται όταν το παράθυρο είναι κλειστό! Η χρόνια συσσώρευση βρωμιάς στα σημεία αυτά μπορεί να μειώσει την ικανότητα του κουφώματος να συγκρατεί την υγρασία.

ADVERTISING
Αν σε οποιαδήποτε στιγμή θελήσετε να κάνετε ένα διάλειμμα για να ξεκουραστείτε, μπορείτε να κάτσετε για λίγο και να δείτε πως παίζουν εδώ το παιχνίδι μπλάκτζακ, στην ιστοσελίδα Netbet, που προτείνει πολλά ενδιαφέροντα τυχερά παιχνίδια με συναρπαστικό gameplay.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button