Home » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ » “Εξοικονόμηση κατ’ οίκον” – Εν αναμονή εξελίξεων για τη συνέχεια!

“Εξοικονόμηση κατ’ οίκον” – Εν αναμονή εξελίξεων για τη συνέχεια!

Οι αιτήσεις που έμειναν ανολοκλήρωτες στο πληροφοριακό σύστημα είναι πάρα πολλές ενώ ακόμα περισσότερες είναι και εκείνες που δεν πρόλαβαν καν να ξεκινήσουν τη διαδικασία υποβολής. Μηχανικοί και ιδιοκτήτες (πέρα από την κατάργηση της χρονικής σειράς προτεραιότητας που δυστυχώς απ’ ότι φαίνεται δε μπορεί να αλλάξει για την τρέχουσα μορφή του προγράμματος), ζητούν σε πρώτη φάση τη δυνατότητα καταχώρησης των αιτήσεων που δεν πρόλαβαν να κατατεθούν ή να ολοκληρωθούν, οι οποίες θα λειτουργήσουν ως επιλαχούσες στην αύξηση των κονδυλίων που αναμένεται να υπάρξει. Κατόπιν αυτού, αιτούνται την αύξηση των κονδυλίων με την οποία θα μπορέσει να καλυφθεί ο όγκος των ενδιαφερόμενων που έμεινε προς το παρόν εκτός προγράμματος.

Αξίζει να σημειωθει εδώ πως η δυνατότητα καταχώρησης αιτήσεων ως επιλαχούσες είχε επιτραπεί κατά τον α’ κύκλο του “εξοικονομώ II” ενώ στη συνέχεια με την αύξηση των κονδυλίων καλύφθηκε σχεδόν το σύνολο των ενδιαφερόμενων.

Κάποιες απο τις επιστολές και τα δελτία τύπου με τις διαμαρτυρίες και τις τοποθετήσεις που συνέταξαν φορείς μηχανικών και όχι μόνο, κατέθεσαν επερωτήσεις με αναφορές τους αρκετοί βουλευτές από διάφορα κόμματα.

Το ΥΠΕΝ σε κάθε του ανακοίνωση επισημαίνει πως προσπαθεί να αυξήσει τα διαθέσιμα κονδύλια για το πρόγραμμα, ενώ το ίδιο δήλωσε και ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδης, σημαιώνοντας πως κατατέθηκε ήδη σχετικό αίτημα στην Κομισιόν για αναδιανομή των κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Παράλληλα, ήδη κάποιες περιφέρειες έχουν κάνει κινήσεις στην κατεύθυνση της αύξησης των κονδυλίων.

Φαίνεται λοιπόν πως τα κονδύλια όντως θα αυξηθούν τελικά, χωρίς προς το παρόν να μπορεί να γνωρίζει κανείς το ύψος της αύξησης. Αυτό που απομένει πλέον μετά τη λήξη της διαδικασίας υποβολής οριστικοποιημένων αιτήσεων είναι να αποφασίσει άμεσα το ΥΠΕΝ κατά πόσο θα αποδεχθεί το αίτημα εισαγωγής αιτήσεων οι οποίες θα είναι επιλαχούσες και θα καλυφθούν με σειρά προτεραιότητας από τα πρόσθετα κονδύλια. Και όπως επισημαίνει πλήθος μηχανικών στο B2Green, “αν περιμένουμε να ξεκινήσει γ’ κύκλος κάποια στιγμή μέσα στο 2020 χωρίς επιλαχόντες του β’ κύκλου, θα παρατηρηθούν ακριβώς τα ίδια προβλήματα, δεδομένου ότι θα διεκδικήσουν τα νέα κονδύλια όχι μόνο αυτοί που δεν πρόλαβαν τις προηγούμενες μέρες αλλά και όλοι εκείνοι που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για το πρόγραμμα το επόμενο χρονικό διάστημα”.

Πηγή: b2green.gr

x

Check Also

ΠΑΓΚΑΛΟΣ Α.Ε.: Ηλεκτρονική γωνιάστρα με δύο ανεξάρτητες κεφαλές ITACA SOLUTION

Η ITACA SOLUTION διατίθεται από την εταιρεία ΠΑΓΚΑΛΟΣ Α.Ε. και είναι μία ηλεκτρονική γωνιάστρα, με ...

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.
Send this to a friend