ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

METAL PLUS: Ανταποκρίθηκε πλήρως στο αυστηρό χρονοδιάγραμμα του “ZANTE PARK”

Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της ξενοδοχειακής μονάδας “ZANTE PARK” στον Λαγανά της Ζακύνθου ήταν ιδιαίτερα «σφιχτό» ωστόσο η εταιρεία METAL PLUS ανταποκρίθηκε πλήρως, παίρνοντας άριστα!

Το έργο με τίτλο “ZANTE PARK” συνιστά ένα εξαίρετο project, το οποίο αφορά στην κατασκευή πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας στον Λαγάνα Ζακύνθου. Υλοποιήθηκε το 2016 υπό την αρχιτεκτονική επίβλεψη του τεχνικού γραφείου «Φώτης Μπονίκος & Συνεργάτες», ενώ υπεύθυνη του έργου ήταν η Ελευθερία Βυθούλκα.

Για την αποπεράτωσή του, η METAL PLUS ανέλαβε την παραγωγή, μεταφορά και εγκατάσταση α) ανοιγόμενων κουφωμάτων, β) συρόμενων κατακόρυφων κουφωμάτων και γ) πτυσσόμενων πορτών – φυσούνων.

Χρόνος παράδοσης

Όσον αφορά στο έργο “ZANTE PARK”, η METAL PLUS βρέθηκε απέναντι σε μια τεράστια πρόκληση, καθώς ανέλαβε να κατασκευάσει και να παραδώσει τα προϊόντα σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα λόγω του «σφιχτού» χρονοδιαγράμματος.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία είχε στη διάθεσή της μόλις 35 ημέρες για να κατασκευάσει, μεταφέρει με ασφάλεια και  να τοποθετήσει τα τρία ειδικά συστήματα αλουμινίου. Η METAL PLUS ανταποκρίθηκε πλήρως τόσο στο χρονοδιάγραμμα όσο και στην πιστοποιημένη ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων.

Φυσούνες

Ιδιαίτερα απαιτητική υπήρξε η κατασκευή των φυσούνων λόγω μεγέθους. Ειδικότερα, τα ανοίγματα της φυσούνας ήταν υπερμεγέθη (έως και 14 μ.) και συνεχόμενα, με αποτέλεσμα η κατασκευή τους να προϋποθέτει πολύ προσεγμένο σχεδιασμό. Τον βαθμό δυσκολίας ενίσχυσε, έτι περισσότερο, το γεγονός της βαριάς υάλωσης και της σωστής τοποθέτησης.

Ηλεκτροκίνητα συρόμενα κουφώματα

Άλλη μία ιδιαιτερότητα του έργου ήταν και η κατασκευή των ηλεκτροκίνητων συρόμενων κουφωμάτων που χρησιμοποιήθηκαν, καθώς απαιτήθηκε ειδικός σχεδιασμός ώστε να έχουν κατακόρυφη κίνηση.  Με δεδομένο ότι δεν υπήρχε τυποποιημένο σύστημα  της συγκεκριμένης τυπολογίας της συνεργάτιδας εταιρείας, οι άνθρωποι της METAL PLUS προχώρησαν σε ειδικό σχεδιασμό ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του έργου, διασφαλίζοντας τη λειτουργικότητα και στεγανότητα τους. Το αποτέλεσμα ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ικανοποιώντας ταυτόχρονα απόλυτα τις ανάγκες του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού.

Ανοιγόμενα κουφώματα

Τα ανοιγόμενα κουφώματα κατασκευάστηκαν με ειδικό σύστημα εξισορρόπησης ώστε ο χρήστης να έχει τη δυνατότητα να τα ανοίγει στο ύψος της επιθυμίας του. Στις ιδιαιτερότητες του κουφώματος περιλαμβάνονται τα εξής: 1) ανοίγει από το πάνω μέρος και 2) έχει διπλή χρήση καθώς το κάτω μέρος του αποτελεί ταυτόχρονα και κιγκλίδωμα.

Παράλληλα, για λόγους ασφάλειας κατά τη χρήση επιλέχθηκε να είναι κινητό το εξωτερικό μέρος του κουφώματος, προκειμένου να αποφευχθεί πιθανός τραυματισμός.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.