ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΟΡΑ

LME: Βουτιά κάτω από το όριο των $1.550/mt η τιμή πρωτόχυτου αλουμινίου

Συνεχίζει να χάνει έδαφος η τιμή πρωτόχυτου αλουμινίου στο LME, η οποία στη χθεσινή συνεδρίαση (23/03) υποχώρησε κάτω από τα επίπεδα στήριξης των $1.550/mt, αγγίζοντας τα $1.536/mt, επίδοση που είχαμε να δούμε από το καλοκαίρι του 2016.

Η μετάβαση σε μία εντελώς ηλεκτρονική διαδικασία όσον αφορά στις συνεδριάσεις του LME ελέω κορωνοϊου παρότι πήγε σχετικά καλά, οδήγησε σε νευρικότητα και αστάθεια, καθώς και σε περιορισμό του όγκου συναλλαγών και ρευστότητας.

Τα βασικά μέταλλα όπως και το πετρέλαιο αλλά και οι μετοχές δεν απέφυγαν τις μαζικές ρευστοποιήσεις που έλαβαν χώρα τη Δευτέρα (23/03), πληρώνοντας στη περίπτωση του ελαφρού μετάλλου το τίμημα με πολυετή χαμηλά.

Παράλληλα, οι επενδυτές είναι επιφυλακτικοί και παρακολουθούν στενά τα προγράμματα ενίσχυσης που ανακοινώνουν οι μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη όπως ΗΠΑ, Γερμανία, Κίνα κ.λπ., σε μία προσπάθεια να εκτιμήσουν την εικόνα που θα έχουν οι αγορές τη μέτα-κορωνοϊού εποχή.

Ειδική για την τιμή πρωτόχυτου αλουμινίου σημαντικά ρόλο για τη βουτιά του ελαφρού μετάλλου έπαιξαν και οι αυξανόμενες ανησυχίες για αδυναμία της ζήτησης που θα οδηγήσει στη δημιουργία μεγάλων πλεονασμάτων στην αγορά.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.