ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

ALUMIL: Το υαλοπέτασμα SMARTIA M6 στο εντυπωσιακό Rotana Park του Άμπου Ντάμπι

Σε άλλο ένα μεγάλο έργο η καταξιωμένη ελληνική διέλαση με τη μεγάλη διεθνή παρουσία ALUMIL έβαλε την υπογραφή της ή για να ακριβολογούμε τα υψηλής ποιότητας αρχιτεκτονικά της προϊόντα.

Σε μία πρωτεύουσα και δη αυτή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, οι εμπορικές και επαγγελματικές δραστηριότητες συνυπάρχουν με την αναψυχή και την πολυτέλεια και το αυτό αντικατοπτρίζεται στα κτίρια του Άμπου Ντάμπι.

Στο Rotana Park διατηρείται το αυστηρό ύφος, αλλά ταυτόχρονα αναδεικνύεται η πολυτέλεια στην κατασκευή, ενώ οι αρχιτεκτονικές γραμμές παραμένουν σταθερές και άκαμπτες.

Το εμφανές σκυρόδεμα τονίζει τη στιβαρότητα και επιτρέπει το παιχνίδισμα των σκιών στην πρόσοψη, καθώς ο ήλιος πέφτει και ο τεχνητός φωτισμός ζωντανεύει το κτίριο τη νύχτα. Δομικά στοιχεία όπως το μέταλλο, το γυαλί και το τσιμέντο συνδυάζονται άριστα και ομαλά μεταξύ τους, διατηρώντας τόσο τις αναλογίες όσο και το τοπικό ύφος. Στην πρόσοψη του συγκροτήματος την παράσταση κλέβει το σύστημα υαλοπετασμάτων SMARTIA M6 της ALUMIL.

Οι επισκέπτες απολαμβάνουν απρόσκοπτη θέα προς το κοντινό πάρκο δυτικά και προς τα φυσικά υδάτινα κανάλια βορειοανατολικά, ανεπηρέαστοι από τις συνθήκες του εξωτερικούς περιβάλλοντος, χάρη στα υψηλής απόδοσης ενεργειακά συστήματα. Οι γήινοι τόνοι επιλέχθηκαν για το εσωτερικό, με τις χρωματικές πινελιές και τον απαλό φωτισμό να τονίζουν εκείνα ακριβώς τα στοιχεία που διάλεξαν οι διακοσμητές. Το κτίριο αποτελεί ένα «στολίδι» αρχιτεκτονικής δημιουργίας που συνδυάζει αρμονικά πολυτέλεια, επαγγελματισμό και αναψυχή.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.